Strana 26 od 41 PrvaPrva ... 1622232425262728293036 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 251 do 260 od ukupno 406
Like Tree446Likes

tema: Restauracija vintage satova

Član Avatar korisnika Mr D
    Član od
    30.12.2012.
    Lajkovi
    2867
    Reputacioni uticaj
    29

Određen forumom Re: Restauracija vintage satova

Lep i pedantan rad!

Možda treba da razmisliš da ovo radiš i uslužno.
    Npr, posle ovoga što sam video, ja bih ti bez problema poverio (da ga imam ) neki stari satić da ga ovako uglancaš.

Mlađi član Avatar korisnika Dulan_88
    Član od
    2.10.2010.
    Lajkovi
    189
    Reputacioni uticaj
    15

S obzirom da sam se opremio alatom kao da vodim casovnicarsku radionicu,toliko da postar ne mora da pogadja sta stize iz inostranstva,verovatno bih mogao... Cesto besplatno drugarima sredjujem satove ali nikada to dosad nisam radio u komercionalne svrhe.U svakom slucaju,MrD zahvaljujem na komplimentu,bice mi to jos jedan podsticaj da se dalje usavrsavam i da buduce restauracije budu sto perfektnije,ako se to ikako moze dostici s obzirom da uvek tome tezim...
    sima hrabri and Srđan like this.

Član Avatar korisnika Srđan
    Član od
    22.10.2013.
    Lajkovi
    1519
    Reputacioni uticaj
    14

Samo napred, odličan si hobi izabrao!

Što se tiče kaiša, mislim da ćeš teško naći 19mm, ali možeš opušteno da uglaviš 20mm. Ili da poručiš da ti naprave. Video sam za da ima jedan majstor pravi stvarno lepe, i to po pristupačnoj ceni (od 15 do 25e). Mada, okačio sam jedan koristan video uz koji bi i sam mogao da napraviš kaiš!

Član od
    2.10.2010.
    Lajkovi
    189
    Reputacioni uticaj
    15

Određen forumom

Srdjane,narucio sam alat za pravljenje koznih kajseva,pisao sam o tome u jednoj o tema.Ujak bi trebao sada za vikend da mi donese nozeve a kada stigne ostatak,pokusacu i to,sto bi se reklo da probam da napravim pun krug... Inace,mogao bih da narucim i sa Ebay-a,ima pregrst lepih kajseva od 19 mm...Videcu sta mi je ciniti..

Da dopunim.Upravo sam ukucao seriski broj kockice na sledecem sajtu:http://www.csce.uark.edu/~jgauch/photos/seiko/
    Sat je proizveden avgusta 1971 godine...
    Poslednja ispravka: RUS (25.4.2014. u 21:10)

Član od
    2.10.2010.
    Lajkovi
    189
    Reputacioni uticaj
    15

Moj tata je uvek imao ukusa za lepe satove,posebno kada su po njemu u super stanju,ali sada ga je preterao.Imao sam prilike da radim na raspad satovima,ali ovaj se istice u toj masi...Neka mi je bog u pomoci...
    Restauracija vintage satova-dsc_0070.jpgKliknite za sliku za veću verziju

Ime:	DSC_0070.jpg
Viđeno:	276
Veličina:	205,3 KB
ID:	90497Restauracija vintage satova-dsc_0072.jpgRestauracija vintage satova-dsc_0073.jpgRestauracija vintage satova-dsc_0074.jpgRestauracija vintage satova-dsc_0075.jpg
    83stojan, Zagor and Bluesky like this.

Član od
    2.10.2010.
    Lajkovi
    189
    Reputacioni uticaj
    15

Nakon 4 sata guljenja,evo prvih rezultata... Obecavajuci su,za sad...

Restauracija vintage satova-dsc_0077.jpgRestauracija vintage satova-dsc_0078.jpgRestauracija vintage satova-dsc_0080.jpgRestauracija vintage satova-dsc_0081.jpg

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

Dulane, koliko kosta takva polirka uz neke pratece elemente i gde moze da se uzme

Član od
    2.10.2010.
    Lajkovi
    189
    Reputacioni uticaj
    15

Milane,ovo nije radila polirka vec ja rucno,smirglama granulacije od 400 do 800.To je grubo matiranje kucista da bi se skinuli risevi i ogrebotine.Zatim se nastavlja matiranje,odnosno skidanje riseva koje su napravile predhodne dve smirgle,finijim smirglama granulacije 1200 i 2000...tek kasnije ide poliranje tvrdim pastava razlicite granulacije i razlicitim tockovima.Prvo vunenim predpoliranje sa grubljiom pastom,zatim cojanim i finijom pastom pa tek na kraju filc tockom i najfinijom pastom.Inace,tockove,paste i polirku sam narucio iz inostranstva.Tacnije,po mom nalogu kupio je brat i doneo.Kod nas ima tockova zasebno kao i pasti da se kupi,ali polirku nisam nasao.Moze da se koristi ono za ostrenje nozeva,ali kod te masine je problem regulisanje brzine.Naime,svaka pasta i tocak trazi odgovarajuci broj obrtaja jer u suprotnom dolazi do pregrevanja materijala i celik vise ne biva sjajan vec dobija neku braon-plavkastu nijansu i muka ju je skinuti.Nadam se da sam ti pomogao,pitaj ako te jos nesto interesuje...

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

hvala, mislim da neces moci ipak da skines onaj duboki ris na jednom lugu

a reci mi koliko kostaju ti tockovi i paste i gde da ih uzmem kao i to koliko te je kostala polirka

ja poliram pleksi sam, radim odlicno,m skoro savrseno, ide prvo P1500, pa P2000 ako ima dubljih riseva, ili samo 2000 ako je lepo staklo, onda pasta za zube i pamucni mokri peskir i sve je savrseno

reci mi je l mi treba kakvo uhodavanje i iskustvo onda sa poliranjem celika i zanima koliko je tesko i kako izvodis da ti kao onaj kockasti seiko bude brusen i poliran. je l nekom turpijom

Član od
    2.10.2010.
    Lajkovi
    189
    Reputacioni uticaj
    15

Određen forumom

Evo ovako izgleda grubo matiranje.Cilj je skinuti sve ogrebotine,ulubljenja itd a zadrzati integritet kucista.Kasnije ide sve ono sto sam gore napisao...

Restauracija vintage satova-dsc_0082.jpgRestauracija vintage satova-dsc_0083.jpgRestauracija vintage satova-dsc_0084.jpgRestauracija vintage satova-dsc_0085.jpg

Ovaj sat je nasumnjivo imao jako tezak zivot pa kod 5h na usici dobio udarac dubine od 1mm koji nije bilo moguce skinuti.Ali generalno,sve ostalo je opeglano.. Sta da se radi,od babe ne moze da se napravi devojka...
    ----------------------------------------------------------------------------
    Tockove a mislim da sam video i paste,imas na KP,mislim da se krecu od 700 do 1000 din za tocak,a toliko su i paste.Polirku sam platio 120 franaka,znaci negde oko 80 evra.Inace,treba uhodavanja,ja ovo radim vec tri godine,sigurno po 4-5 primeraka mesecno i dalje se trudim da bude bolje jer uglavnom nisam zadovoljan... Inace,ako je sat imao brusene i poliranje povrsine,uvek se matira sve,polira pa se tek brusi.Ja to radim odokativno,uglavnom prvo probam da vidim koja je smirgla originalno koriscena pa kada nadjem odgovarajucu granulaciju,brusim one delove koji su bili bruseni...Turpija se ne koristi,bar koliko ja znam...
    Poslednja ispravka: RUS (5.5.2014. u 18:58)

LinkBacks (?)

1. 4.9.2011., 22:47

Slične teme

1. Seiko 6309/6105 diver
    By dragon in forum Kupovina satova
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 8.9.2011., 10:37
  2. Tag Heuer Carrera Calibre 1 Vintage
    By UlysseNardin in forum Prodaja satova
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 13.12.2010., 23:10
  3. Vintage Daily Beater