Dobro jutro!
Malopre sam dobio podatke o galvanizaciji sata. Pozlata i nanosenje srebra po satu iznosi 10E. Hromiranje ne radi, a sat moras doneti pripremljen. Znaci kuciste mora biti od jednog materijala. Tel. mogu poslati preko PP.
Dobro jutro!
Malopre sam dobio podatke o galvanizaciji sata. Pozlata i nanosenje srebra po satu iznosi 10E. Hromiranje ne radi, a sat moras doneti pripremljen. Znaci kuciste mora biti od jednog materijala. Tel. mogu poslati preko PP.
Priprema podrazumeva smirglu i udri ?
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Najlakse da se ukloni stari materijal je peskarenje. Postoje male peskare koje koriste zubni tehnicari u obliku olovke. Lako se skida sloj po sloj. Kod tih peskara podesava se velicina pritiska. Tek po zavrsetku peskiranja sledi smigla i to ona finija razne granulacije.
Ma da, oni su se tu ogradili od rizika, jer se zna da o kvliteteti nanosu ovisi kakva je priprema podloge.
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
A i ruku na srce, nanosenje srebra je duplo jeftinije nego niklovanje sa ukljucenom pripremom povrsine... malo paznje i osecaja i priprema bi trebalo da bude lagana
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
@BrankoD: Hvala na informaciji!
@himmelstrider: Srebro je mozda trajnije, ali na zalost na rucnom stau bi vrlo brzo patiniralo. Nije toliki problem da se ponovo "ocisti" ali mislim da je bolje resenje hromiranje/galvanizacija. Mada verujem da bi na nekim satovima "cucnulo" i posrebrenje, bar na nekom delu. Pa kad patinira da da kontrast.
Nikl i hrom su idealni, srebro je lep metal, ali kao metal, ne kao posrebrenje. Pozlata je takodje odlicna, daleko bolja od srebra... Voleo bih da vidim kuciste od tungsten-karbida, cini mi se da bi to bio odlican materijal
Sto se tice nikla nije bas metal za satove. Pogodan je za izazivanje alergija, a hrom je za nijansu bolji. Najmanje problema ima sa zlatom , odmah posle stize srebro.
Alergija na nikl je vrlo retka... bilo je nekih prica da je kancerogen, ali je na kraju opet ispalo nesto tipa samo u formi praha, i kad se udahne... Hrom ponekad zna da bude prosto previse sjajan
Bookmarks sajtovi