Uzmi to odmah. Ako je od celika sredice se vrlo lako i brzo, ako je od mesinga ili nekog takvog metala posaljes ga na replating (skinu stari sloj hroma/nikla i nanesu nov). Mislim da Kostic-Dojcinovic trazi 15 e za taj posao a neko je skoro na forumu nasao nekog ko to radi za nesto manje od 10 e, ako se ne varam
Kako god moze se srediti da bude kao novo. Verujem da samo mehanizam u tom satu vredi vise od 30 e
Poslednja ispravka: himmelstrider (15.10.2014. u 18:20)
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Hvala himmelstrider na odgovoru. Vec sutra uzimam sat
Naravno savetujem detaljnu proveru, mnoge gluposti mogu da se provuku nevidjene. Ako nisi potpuno siguran u prodavcevu rec smatraj da bi trebalo da mu odradis redovni servis (cca 2.000-2.500 dinara)
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Prodavac je sajdzija, sa njim dosta saradjujem. Cuva ga dugo pa odlucio da mi proda jer zna da volim satove
Odlicno, meni licno se sat veoma dopada, cist dizajn. Srecna kupovina, i naravno ocekujemo par reci o satu kad ga kupis ! ,)
Pa dobro, svako ima neki svoj razlog. Moj je nedostatak novca
Ajde ukratko da predstavim iscrpan proces restauracije ovog lepotana! Za pocetak kuciste - dosta dobro stanje, ali katastrofa ispolirano i to potpuno pogresno...
Bilo je puno posla sto se tice kozmetike, ali vredelo je...
Ovo vec pocinje da lici na nesto!
Ali dzaba toliki trud kad cifer ima ostecenja...
Ciscenje je dalo nekog rezultata, ali trajna ostecenja ostaju.
Kako nabaviti novi cifer, povuci, potegni... Fini ljudi iz Zenitha i Maestro Jewellersa su izasli u susret i posle dva meseca NOS cifer je dosao u moj posed.
Medjutim, dosao je plavi! Nema veze, meni jos lepsi. Ali ne lezi vraze, ne slazu se kazaljke. Neko ne bi ni primetio, ali ja sam cepidlaka... Model sa plavim ciferom imao je kazaljke koje su imale belu liniju u sredini, a moje kazaljke imaju crnu liniju.
E onda je sat dosao u mirne ruke majstora Simovica, koji je na kazaljke naneo belu liniju maketarskom bojom i sredio otpalu luminaciju sa njih. Mehanizam je naravno dobio kompletan wellnes tretman i sad kucka kao mladic na visokoj frekvenciji!
Sam put, do ovoga sto sledi na fotkama ispod, bio je dugacak, uz dosta ulozenog vremena (i necega drugog, ali necemo o tome). Svakako je vredelo, jer ovako nesto se danas ne moze kupiti. A lako je uci u radnju i iskesirati sat iz izloga...
(Sutra cu obezbediti fotke sa DSLR aparata, pa cu biti naknado ubacene).
Bookmarks sajtovi