Hvala ti. Inace sat je ogroman, veci je od Speedy Pro ali je mnogo laksi, mnogo. Verovatno zbog safirnih stakala na Omegi.
Hvala ti. Inace sat je ogroman, veci je od Speedy Pro ali je mnogo laksi, mnogo. Verovatno zbog safirnih stakala na Omegi.
Ovo je vrlo blizu savršenstva!
Posebno mi se sviđaju rezultati peskarenja
Veliko BRAVO i za majstora i za tebe
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Nikola, prica o istoriji sata i procesu restauracije je fantasticna!!! Slike takodje! Svaka cast i tebi, kada si odlucio da pokrenes sve ovo, a bogami i sajdziji, koji je zaista majstor svog zanata, i kakvih je, nazalost, sve manje!
Sat je neverovatan... ma, nemam reci...! Mogu samo da zamislim kakav je uzivo! I taj osecaj kada vratis zivot i stari sjaj nekom vec otpisanom satu je jedinstven i verujem da si sada srecniji kad stavis ovaj Tag na ruku nego da si stavio neki novi Patek Phillipe...
Ma, sta da ti kazem vise, ti si srecan covek koji se ne plasi da ostvari svoje snove!
(izvinjavam se zbog patetike, s godinama postajem sve sentimentalniji... )
jole777 kaže:
Fenomenalno
Ovo bi i nas ostale članove,trebalo "probuditi" da pokušamo nešto slično.Ti i tvoj časovničar ste nam dali nadu da i tu u Srbiji ovakve restauratorske bravurije su moguće,u šta sam ja dosad,da budem iskren,sumnjao ali ste me to Vas dvojica razuverili.
Čestitam još jednom
JAa iskreno nisam pratio desavanja ovog tipa ali sad od 1 do5 sa gutao...
Svaka ti cast....zasluzuje taj sad jedan ormaric i da se tamo drzi i gleda svaki dan...sat za naslednike
S postovanjem
Hvala vam svima.
Poslednja ispravka: nikola0406 (30.12.2010. u 18:01)
Odličan tekst!
Kolege forumaši, treba mi pomoć, upravo sam za zaista male pare došao u posed Seika Chronograph Automatic 6139, legende o kojoj spremam poseban tekst. Sat je za svoje godine u izvrsnom stanju, ali ...
Dok ne napravim par mojih fotografija poslužiće i ova sa dotične aukcije
http://www.limundo.com/originalslika-2329083.jpg
Prvi problem je ogrebotina na ciferu tik do datuma, ja sam mislio da je ogrebano staklo, ali na moju žalost neki stručnjak je oštetio površinu cifera koji je inače svetlo plave boje. Drugi problem je naknadno nanošena luminacija, nanošeno je četkicom, ručno i odokativno. Ja bih ako je moguće da se ukloni ovaj ručni rad i ponovo nanese luminacija ovaj put kako treba.
Dali postoji rešenje za ova dva nedostatka, šta Vi predlažete ili preporučujete. Hvala unapred.
Dosla plavusa kod casovnicara da promeni bateriju. On ljubazno odgovara
da je to sat na navijanje.
Plavusa izlazi iz radnje i poce navijati "Aleeeee-aleeeee, aleeeeee-aleeeeee..."
Ne, nije, već onaj sa slike
Dosla plavusa kod casovnicara da promeni bateriju. On ljubazno odgovara
da je to sat na navijanje.
Plavusa izlazi iz radnje i poce navijati "Aleeeee-aleeeee, aleeeeee-aleeeeee..."
Bookmarks sajtovi