Tek sad vidim da sam dala pogrešan naslov temi, nije datum, nego DAN, ako možete promenite, molim vas !
20. 7. 2011. moj muž je kupio sat Casio EF 320D-2
CASIO EF 320D-1 - Koliko je sati
Preksinoć primetim da dan ne prebacuje u ponoć nego oko 2 iza ponoći , sinoć isto. Odabrala sam link na kome se sat lepo vidi (neka vas ne zbuni oznaka, sat je isti, ali boja je drugačija) i dala "problemetičan" detalj, kazaljkica dođe na crtu između npr. četvrtka i petka u petak u 02.
Danas sam zvala časovničara budući da sat ima 2 godine garancije, rekao mi je da je tako kod većine satova, da počnu da prebacuju oko ponoći, pa završe za sat-dva .
Ovo mi ne izgleda baš logično, sat ili je tačan=isparavan ili je netačan. Mislim da je časovničara mrzelo da se bakće sa satom. Ili je istina, previše tražimo od sat koji košta 65 EUR, da radi, pa još i tačno ?
Čitala sam nešto o ovom problemu na delu o ruskim satovima, a ovde nisam našla srodnu temu.
Rekla sam mužu njemu je OK, ne bi nosio sat da se otvara, tako da ga nećemo ni nositi, a pitanje da li bi majstor hteo da ga doteruje.
O tome koliko mu je stalo govori to da sam ja primetila problem 40 dana nakon kupovine .
Molim da prokomentarišete ovaj slučaj, da kažem da je sat kupljen u radnji SENSE u Knez Mihailovoj, a da je njihov servis u Čumićevom sokačetu.
Ujedno da upozorim one koji bi kupili satove iz ove serije / ovog cenovnog ranga da ne očekuju da će im problem biti otklonjen u servisu uvoznika/distributera SENSE. Videla sam da se forumaš koji je pisao o ruskom satu i prebacivanju datuma 30 min. posle ponoći to baš nerviralo, verujem da bi i većinu vas, zato i pišem. Sat nećemo nositi u servis, neka prebacuje kad hoće, mom mužu ne smeta.
Na temi o ruskom satu sam pronašla sam koristan savet kako se doteruje datum, prem da jedan mesec ima 30, drugi 31 dan, a tek februar sa 28 ili 29, znači moraće da se doteruje na 2 meseca.
Videću da dodam link, korisno u svakom slučaju.
Edit
Našla sam link, nije na temi o ruskim satovima, ali ostaje konstatacija da je koristan, svat je dao Vladas, moderator.
Problem sa promenom datuma?
Bookmarks sajtovi