Pozdrav svima!
Ponovo vam se obracam za savjet, ovog puta u vezi eventualne popravke Rolex sata.
Sat je od mog brata, on ga je dobio ispravnog od nekog stranca.
Na brojcaniku sata pise:
Rolex
Oyster Perpetual
Superlative Chronometer
Officially Certified
Cosmograph
Sat je identican ovom sa prikacene slike:
Kao sto rekoh, sat je radio normalno i odjednom je prestao. Sada, pri navijanju se ne osjeca nikakav otpor osim nekog malog mehanickog (tj. ne osjeca se otpor opruge, ne osjeca se da se opruga navija), i tako se moze vrtjeti tri dana, nista se ne desava. Takodje, znam da se kod nekih satova (barem onih sa kojima sam se sreo) u slucaju pucanja opruge osjeti kad opruga "preskoci", medjutim toga kod ovog nema, krunica se okrece konstantno istim otporom, isti je osjecaj i zvuk.
Sada, ovakvi satovi se na eBay-u prodaju za recimo 7 pa do 10 hiljada dolara, polovni ali ispravni i ocuvani.
Ovaj sat, pored tog novonastalog kvara, ima dvije ogrebotine na staklu i par nekih malih mrlja na narukvici, te mu nedostaje jedan vijak na narukvici (neko je umjesto vijka uglavio iglu).
Jos jedna stvar, trazeci ovakve primjerke na eBay-u i gledajuci slike, primjetio sam nesto zanimljivo. Kopca od narukvice izgleda kao ova:
s tim da ima puno vise nekih podataka i grbova, ali na dnu, ispod svega toga pise 18K.
Da li je moguce da je stvarno u pitanju verzija od 18K bijelog zlata, posto vidim da takve postoje?
Raspitivao sam se kod Malbasica u BL da li servisiraju Rolex satove i covjek mi kaze da se oni servisiraju samo u Beogradu i Zagrebu.
Sad ja pitam vas sta raditi sa tim satom... Inace, bratova namjera je da ga proda, ne pada mu na pamet da nosi takav sat a trebaju mu pare. Ja bih mu rado pomogao oko prodaje i ja nemam apsolutno nista od toga.
Da li predlazete da ga damo na popravku prije prodaje, jer mogu zamisliti koliko bi kostala popravka ovakvog sata u BG ili ZG-u?
Ili da ga pokusamo ovako prodati. Kod te varijante mi se ne svidja sto prakticno prodajemo "macka u vreci" jer kupac ne zna sta je tacno pokvareno i koliko bi kostao popravak.
Imate li mozda ideju sta je otislo i koliko bi za to trazili u servisu?
Imate li ideju za koliko bi se mogao prodati u ovakvom stanju?
Ostale ideje su naravno dobrodosle.
Hvala unaprijed!
Bookmarks sajtovi