Pa evo Branislav je prema Bezbijevim rečima pravi čovek!
Svaka čast, ja sam oduševljen više povratnim informacijama o toku servisa nego samim servisom (što ne znači da mislim da servis nije temeljan i ispravan).
Ipak ne mogu da ne primetim jednu sitnicu: dobio si "ukor" što servis nije radjen na vreme već sa cele 2 godine zakašnjenja, a onda na kraju piše da si miran 5
-10 godina nakon servisa. Ispade bolje će i duže služiti servisiran sat nego onaj iz fabrike. Neka oprosti Branislav, zaista nemam zelju nikoga da nipodistavam, samo sam primetio blagu nedoslednost.
Uz nadu da se neće pretvoriti u beskonačnu polemiku na temu dodao bih svoju opservaciju da koliko god zdrav razum opravdava redovan interval održavanja, isto tako sam siguran da je taj pre svega par decenija bio duplo duži. Velike pare se troše (i satovi puno koštaju) za tehnologiju koja uprkos razvoju postaje sve nemoćnija da krajnjem korisniku olakša svakodnevnu upotrebu. Umesto da se intervali servisiranja proredjuju oni su ucestaliji. Nažalost, ovo je model koji vidimo na automobilima, kućnim aparatima, kompjuterima, pa čak i netehnološkim proizvodima, nisu satovi po tome specifični. Jedino "organskim" proizvodima se vek povećava pa jabuka iz Maxija može da ne istruli u frižideru po 2-3 meseca...
zato smo i došli do "new normal"
Elem, opraštajte na off topicu, ja bih bio iznimno zahvalan ako bi neko hteo da pojasni prostim jezikom sve ove aspekte citanja timegraphera i delovanja amlituda/oscilacija/frekvencija na sat. Ja sam zamisljao da je najbolje da sve bude na nuli, kad ono neka visoka fizika u pitanju. Baš me interesuje...
Bookmarks sajtovi