Pozdrav svima!
Pre svega zelim da cestitam Bozic i novu godinu svim forumasima!
Kao sto su neki clanovi foruma i upoznati od nedavno sam vlasnik novog satica, rec je o Seiko SNZG13, imam ga 20 dana i odlicno je radio medjutim, juce se pojavio prvi problem.
Sat sam od prilike nosio u proseku par sati na dan (5-6 sati) i ostavljao ga u kutiji a pre toga sam ga horizont.pokretima navijao posto sam ga malo nosio pa da mi ne stane.Inace sat u kutiji ostavljam u polozajima u zavisnosti da li hocu da brza ili da skine koju sekundu. Juce ujutro kada sam hteo da ga stavim na ruku primetio sam da je sat STAO (a prethodnu vece sam ga navio),da je brojcanik za dan u nedelji obrnuo samo napola posto se zaustavio na nemackoj oznaci a ne na engleskoj a datum je pravilno prebacio, a kada je sat stao bilo je oko 2 sata ujutro. Kada sam izvukao krunicu da namestim tacno vreme i dan,kada sam okrenuo krunicu u smeru suprotno od kazaljki sekundara je pocela ici unazad iako sam prestao da okrecem krunicu,otisla je 5-6 sek.unazad i STALA, kada sam ponovo poceo da okrecem krunicu pocela je raditi normalno,zatim sam ponovo okrenuo krunicu u smeru suprotno od kazaljki i sekundara je OPET STALA,sat je prestao da radi. Malo sam ga prodrmao kao kad ga navijam i od onda sve je u redu,nosio sam ga ceo dan, drmusao rukom tj.nisam ga stedeo i sve je ok!
Sada kada okrecem krunicu u smeru suprotno od kazaljki, sekundara blago se vraca u nazad ali nastavlja da radi normalno,NE STAJE,odnosno sada je kao i kada sam ga kupio, radi normalno.
Ne znam da li je mehanizam (7s36B) prosto zablokirao,zatrokirao ili kako vec da kazem ili je po sredi kvar mehanickie prirode!?
Moje pitanje je sledece:
-da li je ovo stajanje sekundare normalno ili ne (verovatno ne!)?
-u cemu bi bio problem?
Sat je tek kupljen i pod garancijom (Vitanov) je 2 godine!
Pozdrav
Bookmarks sajtovi