Pozdrav svima.
Ja sam skoro prijavljen na ovom forumu pa ujedno mala pomoc oko sredjivanja brojcanika na longines satu. Skoro sam sat poslao na servis, inace taj sat godinama nije radio i nije navijan,casovnicar je bio oduevljen sa satom koliko je ocuvan iznutra i spolja,mehanizam sata savrsen,problem je u tome da li moze,posto je sat pokupio malo vode,vrlo vrlo malo,ostala je da tako nazovem senka ili fleka oko samog brojcanika,na samim ivicama do samog kucista,nije mnogo upadljivo ali mene malo iritira. Voda je najverovatnije prodrla oko same krunice,sam casovnicar mi je rekao da to ne diram jer za sada nema celu podlogu da zameni,,mogucnost narucivanja dela, i da se to ne moze ocistiti,jer lak koji je nanesen na podlogu jako je osetljiv i nece biti boljeg efekta.
Moje pitanje glasi:"Da li postoji mogucnost da se ovo resi sa sto manje problematicnog skidanja mehanizma ili da se naruci nov deo iz lonzina?"
Sliku sata cu postaviti sto pre da bi ste uvideli problem.Inace sat je pripadao mom tastu koji bas vodio racuna o njemu.Sat je mehanicki sa original mehanizmom bez ikakvih popravki i zamene delova.
Unapred zahvalan
Bookmarks sajtovi