CMW hvala na ovako detaljnim odgovorima, razjasnili ste mi puno stvari u vezi sata!
Poslao sam Vam privatnu poruku, posto ste spomenuli da mozda imate odgovarajuce delove.
Ne sumnjam u Vasu strucnost, ali mislim da moj sat ipak ima veze sa onim u vlasnistvu DrAgod-a.
Vidim da mehanizam nije isti, iako definitivno imaju zajednickih delova. Medjutim, ciferi su im potpuno identicni.
Kuciste je takodje veoma slicno, to se vidi po istim "sarkama" na kojima se nalaze poklopci sata, zatim drukeru pored krunice...
DrAgod, ako nije tajna, od koga je nasledjen sat, gde je ta osoba zivela? Moj potice sa podrucja Vojvodine, odnosno tadasnje Austrougarske. Verovatno od pradede, ali postoji mogucnost da ga je i on nasledio.
Na unutrasnjosti poklopca sata imam ugraviran broj 16649, a ispod njega 6. Da li je kod tebe nesto ugravirano?
Rucno su ugravirani i broj 62771. Zatim je ugravirano 2.99 sa potpisom S.xx, pa 29/11, 49.8.
Razmisljam da ova zadnja tri nisu datumi servisa. Pa bi moglo biti da je prvi servis uradjen 2. meseca 1899. Ali to je sad vec nagadjanje...
Bookmarks sajtovi