8Likes
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Re: Swatch Irony - Zamena kucista
Ok, izmerio sam. E sad, moram da kzem da nisam siguran sta sam trebao da merim sto se tice cifera. Na prvoj slici se lepo vidi sjajni metalni/metalizirani konusni prsten koji ide oko samog cifera i odvaja cifer od "stakla" sa tim prstenom je 30mm, bez njega je 28mm sami cifer, znaci gde pocinje bela pozadina cifera od tog prstena.
NAdam se da sam bio jasan. Pa vi sad recite, ima li mi konacno pomoci ili nema!
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 12
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
pa ima tu par stvari. Danas sam pod uvecavajucim staklom pogledao malo bolje sat. ima kao i ovao kuciste na slici untra neki plasticni prsten koji iygleda sve drzi na mestu, i isto ima taj metalni prsten koji iygleda da drzi cifer odvojen od stakla ali ne mogu da ustanovim da li ga i pritiska zajedno sa ovim plasticnim otpozadi, ili je samo ukras a cifer ulazi u okvir njega!
Metalika, Vi kazete da je ovo kuciste za cifer od 29mm a ovaj kod mene je od 28, ukoliko prsten ne ulazi u meru... Bas je gadno to sa tim merama
Kada bih umeo krunicu da odvijem uspeo bih sam da rastavim ovaj moj sat, bilo bi ondak mnogo jasnije. Kontam da kada se odvrne onaj plasticni prsten iznutra da mehanizam ispada napolje zajendo sa ciferom i kazaljkama, ali ne umem krunicu da odvijem. Treba za to neki alat.
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 12
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 13
totalni sam laik za ovu problematiku ali slučajno pošto su meni popravljali swatch sat znam da se plastična verzija otvara od napred i ukoliko sam dobro shvatio to se radi specijalnim alatom(mašinom).....znači meni je objašnjeno ovako:......skine se prednje staklo,izvadi se mehanizam,odradi popravka ili šta već,vrati se mehanizam i vrati se staklo.Meni je zvučalo kao logično i ako su meni pričali šarene laže to je to.Sve u svemu meni su sat popravili,očistili i stavili novo staklo........
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Evo. Izmerio sam sada lepo. Posle malo proučavanja: krunica se samo iščupa. ceo mehanizam je smešten u neku plastičnu školjku, koja se okrene suprotno smeru obrtanja kazaljke na satu i sve se lepo izvadi napolje. Slikao sam sve i mere su označene na slici:
Crveno - prsten prečnika 28mm, metalni, na koji se naslanja ceo mehanizam i cifer
Plavo - 30mm prečnik po ovim ispupčenjima unutar kućišta a kojima se fiksira ceo mehanizam
Žuto - 30,5mm prečnik prostora za ceo mehanizam u kućištu. Kada se "otključa" mehanizam može slobodno da se kreće u tom prostoru da bi se lako izvadio
Označeno je, slabije se vidi ali bolje nije htelo, gde se mehanizam oslanja na metalni prsten malo je pohabano
Ljubičasto - 29.5mm, prečnik mehanizma i cifera. Dobro, cifer je malko manji, a i mehanizam ima venac za zaključavanje tj fiksiranje u kućištu sa kojim je 30mm. te kad se okrene u mseru kazaljke na satu i fiksira u konačni položaj poklopi se sa onih 30mm u kućištu i tako se drži. recimo da je to nekakvo neizvesno naleganje. Da ne zaboravim, mehanizam upada u kužište bez sile kada se na mehanizmu otvor za krunicu postavi u položaj DVA. Onda se okrene naopačke i fixiranje se izvrši tako što se ključem plastični nosač ili školjka mehanizma okrene u smeru kazaljke na satu na TRI.
debljina mehanizma, tj plasničnog nosača mehanizma je 4mm. Ceo mehanizam sa zamajcem za navijanje je malo veći, ali nisam smeo da merim da ne bih oštetio nešto. Nonijus ima oštre kljove.
BELO obeleženo je to ispupčenje u kućištu sa fixiranje mehanizma. Na prvoj slici se najbolje vidi.
evo sad, crno na belo veličine. Ako neko kućište odgovara ovim merama, super. Ako postoji neko kućište, plastično ili metalno da neko ima a da zadovoljava ove dimenzije extra. Inače nikakva nauka zameniti ovo kućište.
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 12
Druze posalji mi adresu da ti posaljem kuciste pa probaj.Meni stoji bez veze.Ne treba mi.
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Nista se ovde nije desilo, nazalost. Kuciste koje sam dovio jeste od irony modela, ali kvarcnog, pa se zadnji deo ne poklapa, inace precnik je dobar.
Sto se tice watchmakinga... Definitivno nema nista od toga, imam vec dva hobija od kojih je jedan skup, a drugi oduzima mnogo vremena.
Hteo bi da se zahvalim clanu koji mi je poslao kuciste:-) i svima ostalima na ulozenom trudu. Nije bilo ni za sta, naucio sam mnogo i sad malo teze moze prodavac da me ubedi da uzmem nesto sto sto pokusava da mi uvali:-)
Poslednja ispravka: pepsis (17.6.2014. u 23:17)
Razlog: dodatak
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi