Sat je nepaznjom dospeo u dodir sa morskom vodom (srecom na Adi Bojani pa valjda nije toliko slana ) nakon cega je narednih nekoliko dana unutrasnjost bila ispunjena sitnim kapljicama i parom, zbog “kondezacija” uglavnom po unutrasnjoj strani pleksija.
Nakon par dana bezuspesnih pokusaja susenja na toplom cim mi se ukazala prilika otvorio sam poklopac i ostavio sat otvoren da se dobro osusi.
E sad s obzirom da nema nikakvih ostecenja na ciferu i skazaljkama i da je sat suv zanima me da li postoji nacin da se pored cisnjenja samog mehanizma ocisti i cifer od nepozeljnih (mada neprimetnih za sad) ostataka morske soli ukoliko je ostala u tragovima na samom ciferu?
Koji je, ukoliko postoji, najbolji nacin da se sam cifer opera i ima li mu uopste spasa.
Kapiram da nisam jedini smotan i nepazljiv pa mozda ova tema jos nekom pomogne, pogotovo sto majsotri uglavnom cim se pomene cifer ni ne slusaju dalje samo odmahuju glavom i kazu nema pomoci.
O kom satu je rec, ne pitajte, bojim se da kazem kako mi ne bi ste izvukli usi i izbacili sa foruma
Bookmarks sajtovi