34Likes
-
Re: Zenith ElPrimero Cal 410 : vremeplov
Hadžija
Jesi li kupio mehanizam?
Znam da si imao nameru...
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Mene zanima do koje složenosti mehanizma serviser koji nije ovlašten može vršiti uspješan servis!
Smatram da će porastom cijena servisa za pojedine mehanizme povećati interesovanje nezaisni časovničara da se upoznaju i sa složenijim mehanizmima.
Analogno auto industriji, bez obzira na složenost modela ili nekog sklopa uvijek se pojavi lokalni serviser koji uspješno može da izvrši popravku.
Poznato mi je da mercedesove ili audijeve automatske mjenjače ovlašteni servise ne popravljaju, već ih samo mjenjaju,a dok poznajem priučenog majstora koji uspješno vrši servisiranje.
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 14
Nije problem u složenosti mehanizma i znanjem, već u potrebnim delovima do kojih neovlašćeni serviseri neče moći da dođu.
-
Vladane,
Jesam,odavno, polovan od Rob van monster watches.
Nov je oko 180€ i, koliko znam, jedino kod Luka(Japanac,valjda) se može nabaviti.
-
Uprvo sam razgovarao sa direktorom firme koji truguje svajcarsim delovima za satove - od kraja sledece godine Omega / Longines Swatch group definitvno ukida prodaju delova, SVIMA. Ukljucujuci kooperante kao sto su AF I Witschi. Ovo ce biti velika vest kad pukne u javnost.
Reprekusije su nepredvidive I nesagledive. Apsolutno nema shanse da Omega, Longines, Tissot etc mogu da servisiraju na milione satova koji su u opticaju. Ironija je da su bas zahvaljujuci samostalnim casovnicarima koji su jeftino odrzzavali te satove kupci kupovali omege I lonzine. Secam se kad sam bio klinac kako su nam dolazili na noge I bukvalno molili da kupijemo delove. U pitanju je pohlepa.
Sramno, narocito u doba kad profit Swatch I Richemont raste.
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 17
Ocekivano, odavno sam citao da je swatch gurao valgranges da bi polako zamenio najpopularnije etine modele za koje ima delova na svakom koraku. Da se selita bolje pokazala ne bi to radili ali posto su kupci pokazali da nemaju previse problema sa time da placaju servis iskljucivo kod ovlascenih distributera jasno je da swatch nece propustiti prilliku da dodatno pojaca prihode.
-
Pa za nametanje "velikih" mehanizama nešto nisam siguran. Ima ih u ponudi ali ni blizu koliko 7750 i ostalih.
Da će biti gusto kod servisera- hoće, ali sigurno ne odmah jer dijelova za te standardne mehanizme trenutno ima na tone u opticaju i neće momentalno biti ugrađeni.
-
Problem su delovi kucista - krunice, pusheri, ciferi, kazaljke. Ako ne mozzes da dobijes krunicu, ne vredi ni da radis servis. Za coaxial neces dobiti nista. Omega odavno ne servisira mehanizme koji nemaju serijski broj (both quartz and mechanical), to je samo zamena. Mvt sa ser brojem se servisiraju (u kini I indiji?).
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi