Pozdrav svima,
pre neki dan me je kontaktirao gospodin Enzo Palazzolo, vlasnik kompanije, i istoimenog brenda koji je 2010. godine zvanično predstavljen na tržištu. Poslao mi je katalog kolekcije Sea God satova, i iskreno bez nekog preteranog uzbudjenja sam krenuo da listam katalog, i sve što sam duže gledao u ove satove sve su mi se više svidjali.
Iako je u ovim satovima spojeno ono što bismo smatrali nespojivim, a to je dizajn ronilačkog sata i drago kamenje, po mom mišljenju ovo je uradjeno maestralno i dobijen je proizvod koji je bar mene lično oduševio. Ovo i ne treba da čudi, jer iza dizajna stoje italijani, koji nikada ne trebamo potcenjivati kada je industrijski dizajn u pitanju. Mnogi će verovatno reći da je dizajn preteran za ronilački sat, ali opet ko koristi ronilački sat za ronjenje. Naravno vidi se "uticaj" drugih poznatih brendova na dizajn ovih satova, ali ipak po mom mišljenju predstavljaju osveženje jer je sve to ukomponovano da se dobije maksimalno atraktivan dizajn.
Iako ima dosta "poznatih" elemenata, morate priznati da su detalji zaista lepo uradjeni, polazeći od logotipa brenda, preko keramičke korone sa šrafovima i dragim kamenjem, friziranih markera na pozicijama 3, 6 i 9 sati, i po mom mišljenju prelepih originalnih skeletoniziranih kazaljki.
Cene počinju od 3000 CHF (~2500 EUR) što ovaj brend svrstava u neku nižu high-end klasu satova.
Da li bih kupio neki od ovih satova, verovatno da ne, ali opet skidam kapu italijanima na uvek interesantnom i atraktivnom dizajnu.
Slede fotografije najinteresantnijih modela i katalog u prilogu poruke.
Uživajte...
Zvanični sajt kompanije
Montres Sea-God catalogue nov_2012.pdf
Bookmarks sajtovi