Ovim putem predstavljam jedan kais proizvođača "Crown and Buckle". Nisam siguran da je iko kupovao kod pomenutog, pa koristim priliku da iznesem svoja iskustva.
Kožni kaiš Harbor
Masivni kaiš od teleće kože , sa prelepom poprečnom teksturom. Klasičan crni kaiš, po izgledu podseća na Hirsch liberty model, a ni kvalitetom ne zaostaje za njim.
Modernog je dizajna, jako pedantno uradjen, sa belim štepom koji je besprekorno precizno uradjen u odnosu na ivicu kaiša. Kopča je velika, od brušenog je čelika. Kaiš ima jednu fiksnu i jednu pomerajuću gajku, koja je nepotrebno tu , jer su dimenzije kaisa 115mm/75mm. pa i na ne tako velikom zglobu, kakav je moj, nema puno "viška" kaiša. Debljina kaiša je 3,5mm, a širina na šnali za 2mm manje nego kod iglice, u ovom slučaju 20mm
Kaiš je tvrd, ali već posle jednog dana nošenja, oblikovao se uz ruku, i nema nikakvih smetnji. Udoban je, ne žulja. Ja sam ga uzeo za Orient M Force. Dvoumio sam se izmedju 22 i 24mm, jer orient ima razmak od 23mm. Na kraju sam odlučio i uzeo manji, tako da je vidljiv taj zazor od 1mm, ali meni ne smeta. Kais je odličnog kvaliteta
Bookmarks sajtovi