Mala DIY konstrukcija, pozajmljena sa interneta. Pogon i materijal za orbite se nađe ali čime ih je spojio... Nikako da provalim
https://www.youtube.com/watch?v=FLTEH6_23oc
Mala DIY konstrukcija, pozajmljena sa interneta. Pogon i materijal za orbite se nađe ali čime ih je spojio... Nikako da provalim
https://www.youtube.com/watch?v=FLTEH6_23oc
^Odlicno izgleda. Svaka mu cast.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Jao kako dobro izgleda! Stvarno svaka mu čast!
Meni se ovo ni malo ne svidja ,prvo sto lici na kineski ukras drugo sto ima preveliki broj rpm sto je totalno nepotrebno.
Naravno, sve je stvar ukusa. Ali je interesanta naprava, to se mora priznati, a svakako dati počest izumitelju. Vidi se da se trudio i potajno je pravio (među šerpama ). Pozz!
Zanimljiv dizajn, ali nikada ne bih stavio sat u to cudo!
Spojeno je osovinama klasicnim verovatno, pretpostavljam da su ubacene caure u drvo pa u njih osovina. Podmazes, i vozi, ili, ako bas ne stedis novca kupis kuglicne lezajeve tih dimenzija i tako koristis. A sto se tice samog oblika, to jest kompleksnosti ubacivanja jednog u drugo bez deformisanja konstrukcije, prvo sto mi pada na pamet je rupa celom sirinom obruca, ubacivanje osovina pa neki osigurac (seeger se koristi inace).
Padalo mi je na pamet da napravim ja jedan automatski navijac, za neki moj buduci automatik...
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Super ideja i bas dobro izgleda svaka cas, ali ovakve rotacije nisu dobre sa sat.
Ja sam se ranije malo igrao i pravio ove navijace, ali vise ne posto mi uskoro stize jedan.
Mada mi se ni oni ne svidjaju jer su spori, nema potrebe da sat ima 600 obrtaja na dan, ako se tih 600 obrtaja moze naciniti za sat vremena pri cemu se na satu ne izazivaju nikakva opterecenja brzim okretanjem. 600obr/sat je savrsena brzina za home made navijac.
Poslednja ispravka: bezbi (24.2.2014. u 20:30)
Nadam se da cu kupiti Seiko 5, pa ce mi verovatno trebati navijac... Tesko je naci pravi motor, ove male standardne imam ali je brzina neverovatna, trebao bi prenos u vise stepeni, za sta nit' imam zupcanike, nit' imam mesta, nit' zivaca... A za tacnu brzinu ne znam, ali po WUS kazu da im je dovoljno da sat vremena dnevno radi navijac...
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
^
Sta ce ti navijac za jedan sat?
Bolje ulozi te pare u neki bolji sat, a navijac uzmi kad se kolekcija bude povecala. Realno, za jedan automatik u kolekciji ti ne treba.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Bookmarks sajtovi