Pošto vidim da su danas aktuelne borbe (upoređivanja), zanima me da li više volite satove sa kožnom ili sa metalnom narukvicom. Ja sam se opredelio za kožu iako i metali imaju svojih prednosti pogotovo leti.
Pošto vidim da su danas aktuelne borbe (upoređivanja), zanima me da li više volite satove sa kožnom ili sa metalnom narukvicom. Ja sam se opredelio za kožu iako i metali imaju svojih prednosti pogotovo leti.
Ja sam za platnene ili silikonske kaiseve vise zainteresovan, mada imam i kozne i metalne. Metalni su prakticniji ali mi je osecaj na ruci neprijatniji od onog koji pruza koza.Sve zavisi od uslova u kojima ces koristiti sat.
Stvarno poslednja 2dana sve neke ,,VS,, teme! Ja cu sutra otvoriti ,,Diver VS Aviator,,! Heh..
Ja sam se takodje opredelio za koznu narukvicu.. Nekako mi je lepse ,,isla,, uz sat, a i nije imao konkretan model koji sam zeleo sa metalnom! Mada uvek se moze dokupiti metalna ako zafali, samo su finansije presudan faktor!
Mislim i da to ugra manju ulogu pri kupovini sata, nego kad su u pitanju dileme ,,autoVSquartz,, ili ,,titaniumVScelik,, sto znaci, tema ti je manje vazna od ostale 2!
P.S. Nisam ti cestitao na kupovini Strele..! Zaista lep sat, i sam sam bio u dilemi jedno vreme da li da ga pazarim!
Pozdrav,
Aleksandar
Preferiram kožu, mada nije baš previše pogodna za letnje vrele dane i mislim da joj je to ujedno i jedina ali i najveća mana. Zato kada kupujem sat, tamo gde postoji mogućnost a razlika u ceni je minimalna gledam da uzmem sat sa brazletnom a kožnu narukvicu naknadno. Čast izuzecima, ali u većini slučajeva kožna narukvica koja dolazi sa satovima je relativno lošijeg kvaliteta u odnosu na aftermarket ponudu tipa Hirsch, Hadley-Roma, Toshi ili Rochet.
U svakom slučaju, koža.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Definitivno koza ili karbon fiber.
just nice and easy now...there is no need to rush
Za temperature >25 metal,kaucuk,silikon.Za temperature <25 samo koza.Najidealnije je kada bi za isti sat imali sve vrste narukvica,pa prema trenutnoj zelji ili potrebi menjati ako je to moguce za taj model.
Barone, ne znam kako je kod vas u CG, ali evo ovde u NSu je trenutno -4c i 2m snega. Nije baš Sibir, ali predvorje Sibira gotovo sigurno.
Mislim da to zavisi od osobe do osobe i od situacije do situacije. Ako si tokom radnog vremena zavučen u kancelariji u kojoj je preko 20c i hladnoću "vidiš" jedino od kancelarije do kola i od kola do kuće onda čelik može da prođe, zašto da ne. U suprotnom, mislim da će se većina složiti da je koža prihvatljivija i ugodnija za nošenje. U svakom slučaju, kao što rekoh, zavisi od osobe do osobe, nekome odgovara, nekome ne.
Mene čelik neće videti do juna/jula meseca.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Kad sam krenuo u osnovnu skolu od djeda sam dobio pozlaćenu veliku Čajku sa kožnom narukvicom iz jednog dijela. Tih godina sam sam uštavio (pomoću soli i sunca) košu od jednog nesrećnog poskoka i sa njom presvukao narukvicu!! sjecam se da sam je nosio dosta dugo dok se nije poderala.
Sad ipak preferiram metalne narukvice, i nisam primijetio da su hladne. Na longines-u sam je skratio da bude skroz u ruku, a kako je i sat vrlo tanak, ne osjećam ih na ruci, bukvalno.
JA sam za kaiš od stiropora, ni vruć ni hladan, a kad ti čuka upadne u vodu neće da potone.
Dosla plavusa kod casovnicara da promeni bateriju. On ljubazno odgovara
da je to sat na navijanje.
Plavusa izlazi iz radnje i poce navijati "Aleeeee-aleeeee, aleeeeee-aleeeeee..."
Bookmarks sajtovi