Hvala Odlican kais, zmija??
Hvala Odlican kais, zmija??
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
^
Neka zasticena vrsta
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
Ne znam, verovatno? Ali egzotične kože od kojih ja pravim kaiševe, sigurno nisu zaštićene. Razlog je jednostavan - dobavljač mora imati sertifikat da je egzotična koža od primeraka (divlje vrste) koji potiču iz uzgajivačnica i namenski se koriste za pravljenje raznih proizvoda. Drugi način ne postoji da se legalnim putem dodje do kvalitetno pripremlene kože za finalni proizvod.
To je po medjunarodnim propisima i standardima.
Poslednja ispravka: d1d (8.3.2012. u 15:45) Razlog: obrisan citat
Evo da ja majstor Puga i javno poFalim.
Nakon što sam okačio slike kaiša koji je izradio Pugo, a koji je prošao kroz sve i svašta na starom satu pre nego što sam sat prodao, i hteo time da demonstriram izdržljivost kaiša kao i svoje (ne)umece prepravke istog za sat koji je imao uži raspon lugova, javio se majstor Pugo i prihvatio da to ispravi i dotera kako treba.
Suzio je kaiš za dva milimetra, prefarbao ivice i promenio šnalu, kako bi se isti uklopio na sat sa slika i evo kako to sad izgleda. Slozicete se vrlo dobro, kao da nije ni prepravljan.
Da napomenem za svaki slučaj kaiš je star gotovo godinu dana! A nakon ove prepravke uz redovno održavanje guraće još neko vreme.
Veoma bih voleo da caronjak PUGO napise od cega je sve bio u prilici praviti kaise. Vidim da su tu koze od krokodila, zmija, raze, noja...jesam izostavio jos neku koja je vredna? hvala
Lakše mi je da kažem od čega nisam radio, jer samo klasične kože ima onoliko vrsta??????
Ne uspevam da dodjem do kvalitetne kože ajkule (mora imati sertifikat o dozvoljenoj upotrebi za proizvodnju galanterije),
i nisam pravio od kože žabe (prvih pet slika) i od kože ribe (zadnje dve slike). Kože su kvalitetne, ali su ljudi skeptični kada su one u pitanju.
Naručiocu van Srbije radio sam kaiš za sat od dela farmerki na kojem je stajao potpis u svetu poznatog košarkaša, ali je uslov bio da slika kaiša ne sme biti nigde objavljena, čak je ni ja nemam u arhivi (takodje njegov uslov).
Bookmarks sajtovi