Pita gospođa na pijaci seljanku pošto sir. Kad joj ova odgovori kolika je cena, uptita je zašto je toliko skupo.
„Nije skup sir, nego si se ti ćero loše udala“ , odgovori jos seljanka.
Teško ćemo se složiti ovde oko opravdanosti (visokih) cena ručno rađenih kaiševa, ali iz prethodnog vica sledi naša tužna realnost da smo kao društvo siromašni i da nam je sve skupo . Ne bih imao ništa protiv da su ovakve stvari koje se mogu smatrati luksuznim budu i skuplje, ali da su nama i primanja adekvatna. Problem je to što se kod nas luksuzom smatraju većina stvari koje su u okruženju svakodnevne, dostupne većini stanovništva.
S druge strane većina ljubitelja ima za svaki sat više kaiševa, narukvica, metal, koža guma, nato razne varijante. Već ta činjenica govori da su kupovali stvari koje im nisu neophodne. Uostalom, šta će bilo kome više od jednog sata. Bez svega toga se može. Zato su i cene takve kakve su, kupuje ko voli i može da plati. Uostalom nama je sat i ljubav i šminka i nakit. Prodavci to znaju. I ženama je šminka skupa , ali ne mogu bez nje.
Moj slučaj, TAG, dress sat, nov, nekoliko meseci... narukvica čelik zlato. Svidi mi se kako mu stoji braon kroko. A u stvari ne treba mi, narukvica je večna. Cena 395$ kaiš i 375$ kopča.
TAG Heuer Carrera 29mm Straps & Bracelets - Guaranteed 100% Authentic with FREE Shipping at AuthenticWatches.com
Većinu satova sam platio manje od ovog iznosa. Hvala Zmaju i Rusu koji su mi pomogli da nađem polovnu original kopču na netu za 30 evra, a kaiš, kožni sa kroko motivom isto toliko ali sam ga čekao mesecima. Sve u svemu nepotreban trošak, a opet za deseti deo originalne cene. Koliki bih bio ludak da kupim po punoj ceni, a ljudi to prodaju, što znači da neko kupuje.
Bookmarks sajtovi