Ćao, da li neko zna gde mogu da nadjem u Bg, Ns narukvice od raže?
Ćao, da li neko zna gde mogu da nadjem u Bg, Ns narukvice od raže?
Moju preporuku nema iskreno, iz vise razloga. Mnogo se dugo ceka, mnogo kosta, a kvalitetom nisam odusevljen bio iskreno, jednostavan kajs i slaba kopca, rekao bih kineska. Skoro sam uzeo kajs po narudzbi od coveka Watch straps kale, tako nekako na facebooku se zove, svaka preporuka. Em brzo em jeftino a kvalitet solidan.
Kale zemljak moj, čovek radi iz hobija i za tu cenu je fenomenalan
A što se Duleta tiče, neozbiljan je. Moj prijatelj ga je nekoliko puta zvao za kaiš a ovaj ga je oladio...ne mogu sad, e idem sad na slavu....aman zeliš li ti da radiš i zaradiš čoveče...
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Pa mislim stvarno taj Duletov izgleda losije od Kaletovog ovako na slici a uzivo mogu da zamislim, sreca da sam nasao ovu temu posto zamalo da zovem Duleta za kais, ali sam se sada odlucio za Kaleta, javljam vam rezultate
Nikola,
za bg i ns ne znam ali možeš kod ovog Kaleta koji je spominjan u prethodnim porukama ili kod Donkija u Nišu, radi se ručno izrađivanim kaiševima. Ocena je da je ražina kooža najbolja od svih koža ali i najteža za obradu, ukoliko nemaju boju koja tebi odgovara, znaj da svi kupuju na ebay kožu od raže od filipinaca i tajlanđana, koja je u intervalu od 20 do 50 dolara i oodo koje se može napraviti novčanik i nekoliko kaiševa, desetak možda, tako da lako možeš i ti kupiti kožu i dati im da ti naprave kaiš ako nemaju boju koja se tebi sviđa
Sto se razine kože imaš komade na eBay. E sad.. U pitanju su celi komadi dela raze. Na slici je 30x15 cm i cena je oko 45€.Od tog komada možeš izvući max dva tri kvalitetna komada kaiša(raspored teksture,sečenje, dužna i širina komada . Mozda i par više ako hoćeš da ispadne "onako"..Imaj na umu da kod ovakvih komada ima dosta otpada(možda za neki detalj na kaišu pantalona ili novčaniku je ok). Kako je ustavljena koža i to je pitanje.. I treba proveriti da li je dozvoljen uvoz egzotičnih koža u Srbiju.. A da se teško obrađuje, to je tačno.. Zato i ne vidoh prostepane celim delom kaiseve od raze (ili samo lepljenje ili par stepova pri vrhu..)
Što se tiče Kaleta meni je odradio 10ak fantasticnih kaiševa i ne menjam ga..
Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
Poslednja ispravka: dr.Duka (22.7.2018. u 18:35)
Gde pacov prodje,tu mis nema sta da trazi(rumunska narodna poslovica)
Duka,
to je jedan od manjih komada, idu vrlo često i do 50-60 cm čak
slažem se da za sat nije mnogo kože iskoristivo, inače zanimljivo je da sve one imaju ovaj beli rog na leđima i rupice od očiju , čak sam na momente imao i prigovor savesti da li da kupujem kožne stvari
nisam siguran u kvalitet ovih koža ali su takoreći jedine koje se mogu naći na ebay
Da, više se isplati ne kupovati kožu već direktno kod Kale ta (čini mi se da ima komad teget raze..) ili Donkey-a...
Vezano za beli rog(diamond ili big eye) interesantan tekst zašto ga neki prerađivači stingray kože postavljaju..
http://www.tombarrington.com/Why-is-...ucts_b_22.html
Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
Poslednja ispravka: dr.Duka (22.7.2018. u 23:22)
Gde pacov prodje,tu mis nema sta da trazi(rumunska narodna poslovica)
Bookmarks sajtovi