Ja sam isprobao nekoliko, i moram da kazem da nisam preterano zadovoljan. Mozda si Jagose i u pravu, kad se ne nosi neka stane, jedino me posle mrzi da podesavam datum, jos ako ima i dan. Eto nije covek pametan.
Ja sam isprobao nekoliko, i moram da kazem da nisam preterano zadovoljan. Mozda si Jagose i u pravu, kad se ne nosi neka stane, jedino me posle mrzi da podesavam datum, jos ako ima i dan. Eto nije covek pametan.
Niko ne zna. Citao sam o raspravama automatsko navijanje vs bez navijanja podosta, i prisustvovao osporavanju ili podrzavanu windera od strane casovnicara. Osnovno pitanje je- da li je gore to sto kad sat ne radi dolaz ido nepodmazivanja mehanizma usled nekretanja delova, ili sto winding box ima neprirodna kretanja.
Licno mislim da je sve to naklapanje. AKo je kutija iole kvalitetna (dakle ne kineski krs za koje se ispostavilo da ni nemaju kretanje koje omogucuje puno navijanje- testirao sam jedan primerak koji je moj drugar kupio i ispostavilo se da posle dva dana rada sat nije imao ni 12 sati rezerve a rec je o satu sa 2894 mehanizmom) nema rizika od ostecenja. Veci je rizik da se se mehanizam ostetiti pri redovnom nosenju usled nekog soka po sat nego usled rada u kutiji.
Mada licno mi odgovara da drzim satove u obicnoj kutiji i da kad zelim neki sat da nosim, stavim ga na ruku i ne stelujem ga dok ne dodjem na posao. Tek onda, posto se samonavije, nastelujem vreem i datum.
Moja kutija vrti 1h u jednu stranu pa 3h miruje a onda 1h u drugu stranu pa 3h miruje...
Tako da se motor ne opterecuje puno.
sky
evo detalja kutije posle nocne transplantacije motora Onaj prethodni ce sacekati drugu, manju, kutiju ili ce zavrsiti na nekom drugom mestu, ko zna.
"Ogoljavanje" ide redom :
Za ovaj motor sam dodao stabilizator napona i potenciometar pa se broj obrtaja vec moze opredeliti po zelji. Vide se LED diode na traci za indirektno osvetljenje, prekidaci na zadnjoj strani za osvetljenje sata i startovanje motora, detalj adaptera na kutiji koja nosi sat, vodjica kroz prednju plocu kutije,.... Nadam se da je dovoljno jasno sta je uradjeno.
Svakako da je ovo nekakva trenutna opcija koja mi pala na pamet, sledecu bih verovatno uradio na drugi nacin.... Malo kreativnosti od dostupnih stvari i eto resenja bez mnogo filozofije Estetika je vec malo relativan pojam pa zato necemo o pozlacenim zupcanicima, lancima od bicikle, ogledalima,.. Jednostavno, malo opredeljenje da se napravi pouzdano a da ne lici bas na kutiju za alat
Sofronije, čestitke! Već sam rekao da mi se dopada, i da mi se dopada stepen urednosti. Posle ovih fotografija mogu to samo da potvrdim. Neka te dugo služi.
Sad videh da imaju interesantnte kutije u ponudi.
BPM Satovi & Nakit. Kolekcionarske kutije za satove i nakit
Super izgleda... ja sam dugo vagao bi li uzeo winder ili ne. Na kraju sam odustao.. malo mi lokaciju ograničava žicama i nekako sam navikao ujutro dok pijem kavu prije posla ručno naviti sat. Nadam se da će te dugo i pouzdano služiti.
Odlično izgleda.
Koliko je koštao?
Dobio sam je na poklon od svoje verenice za NG. kod mene je malo deda mraz poranio
kupljena je u BPM-u koštala je malo manje od 100 e.
Evo link-a mada mislim da je za 500 rsd bila jeftnija nego na sajtu.
Bookmarks sajtovi