Ćao drugari!
Prošle sedmice, nakon što sam u nekoliko slika pokazao najnoviju prinovu Vostok Amfibiju SE (S kao special E kao edition), nekolicina vas se interesovala za kakvoću nove metalne pletene - popularne mesh narukvice. Nisam bio dovoljno iscrpan u odgovorima iz dva razloga. Prvi, nisam bio svestan kakve težine je ta novost u vezi jedne Amfibije i da je to apsolutna novotarija, a drugi razlog je taj što ja baš i nemam neku referencu za usporedjivanje. Ali ipak ...
Za početak slike narukvice
Usporediću je sa druge dve narukvice koje ja imam, sve ostale koje još postoje u univerzumu su meni poznate eventualno sa slika... Radi se o sledećim narukvicama
sleva nadesno: Eichmülerova narukvica kupljena od watcbandcentra, Hadley Roma narukvica sa ebaya i Vostokova narukvica. Ovaj redosled sleva-nadesno ću držati i na slikama koje slede.
Na sledeće dve slike se vidi da prve dve narukvice imaju jednaku kopču sa dodatnim osiguranjem koje Vostokova nema, da je struktura i debljina - 2,5mm - prve dve narukvice ista (u tolikoj meri da bih ja rekao da ove dve narukvice ako i nisu sišle sa iste linije a ono sa istog tipa mašine) naspram malo deblje Amfibijine - 2,65mm - kojoj je i struktura pletenja drugačija.
Ne znam koliko slike to mogu dočarati, ali pod jakim uvečalom gledano i doradjenost površine prve dve je nešto bolja u odnosu na treču. Dalje, gustina pletenja prve dve je nešto veća i finija, te se one po dužini mogu manje sabiti (ili je to do različite mustre pletenja). Na sledeće dve slike sam probao dočarati da su one uprkos tome elastičnije tj. savitljivije nego Amfibijina
Subjektivne stvari koje ne mogu dočarati slikama. Pod rukom su sve tri jednako ravne, nigde nista ne zapinje, ne čupa. Tj. ipak, prihvata je Vostok manje doradjen i to se malo oseti i pod rukom
Na pogled prve dve izgledaju malo kvalitetnije, ali tu bih napomenuo da su i jednako duplo skuplje! Tu kod ocene kvaliteta bih rekao samo još to da se ove sitne zamerke verovatno javljaju samo kod nas "bolesnih", dok je to za običnu raju - koja će to gledati večinom sa veče daljine i sa manje zainteresovanosti - isto! Hoću reči jednako atraktivno. Tako da se na kraju jedina ozbiljnija zamerka koju mogu uputit na račun narukvice tiče kopče. Dovoljno ga je negde nezgodno zakačiti i ona se jednim potezom oslobadja! Izuzev ako je narukvica dobro zategnuta, ali ko to još nosi tako leti ...
Dodao bih još da su sve tri narukvice gotovo nove. U kojoj meri će koja odolevati vremenu i koriščenju to je sada nemoguče reči. Sve u svemu, nakon malo razmišljanja i objektinog sagledavanja, mislim da ko želi pletenu narukvicu na Amfibiju za te novce može slobodno da ga uzme. Dobiće odgovarajuću količinu muzike!
Bookmarks sajtovi