Onda je problem u samoj pripremi (štavljenju) kože od koje je kaiš napravljen.
Više sreće sa novim kaišem.
Onda je problem u samoj pripremi (štavljenju) kože od koje je kaiš napravljen.
Više sreće sa novim kaišem.
Poslednja ispravka: d1d (17.7.2011. u 23:40) Razlog: naslov teme
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Pozdrav ljudi, čitam malo forum i ostale stranice po netu, ali nigdje nemogu naci konkretne stvari u vezi jedne stvari. Nedavno sam kupio TW Steel-ov sat sa remenom od bijele teleće kože, pa me zanima kako i na koji način bijelu kožu čistit i održavati? Znam da ste naveli vec Erdelovo sredstvo, ali isto tako znam da nije isto čistit i održavati kožu bijele i crne/tamne boje. Naime zbog nošenja sa vanjske strane u porama se pocnu stvarati tamne fleke, pa koza vise nije onako bljestavo bijela.. Ako imate ikakva iskustva kako odrzati bjelinu a da pritom ne dodje do neke žute nijanse molim Vas podjelite... Hvala..
Budi oprezan sa hidrogenom.Najbolje da prvo isprobas na necemu,tj nekoj beloj kozi.
Neki dan sam napisao kako ja odrzavam svoje (i ne samo svoje) metalne narukvice. Odazivom na temu i podrzanim komentarima ponukan sam da napisem kako ja odrzavam svoje kozne kaiseve...
Kako ih imam poveci broj (kao i vecina kolega), raznih boja, raznih kvaliteta i tako dalje, jednom godisnje kada nastupi zimska sezona te samim tim i kozni kaisevi dodju u vecu upotrebu, potrebno ih je zastititi. Jer koza od kojih su izradjeni je prirodni materijal i podleze "zubu" vremena i uvjetima u kojima se koristi.
Ovako ja to radim....prvo ih dobro operem i to samo i uvek s ovim...
ili
Pustim ih da se malo prosuse i nakon toga obavezno ih zastitim sa medicinskim vazelinom. Nanesem tanki sloj vazelina, lagano utrljam, pricekam da malo deluje i nakon pola sata ih jos jednom utrljam nastojeci da ih presavijam na jednu i drugu stranu. Ako kozni kais nije upio sav vazelin ostatak skinem i predjem na drugi kais. Napominjem da se to ne radi po suncu, znaci mozete i u zatvorenoj prostoriji.
Postoje i industrijska sredstva za zastitu koze, jedno od njih je i ovo prikazano na zadnjoj fotki, medjutim ja sam skloniji vazelinu.
Dobrom zastitom produzavamo vek trajanja nasih koznih kaiseva, deluju lepse, cistije a i financijski efekat je vrlo prisutan. Barem kod mene jer imam kaiseva koji su placeni dosta skupo.
Poslednja ispravka: RUS (4.10.2015. u 12:45)
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Bruder i ja ih predjem prvo vlaznim maramicama a potom Nivea kremom.
Jos jednom, bravo Mario!
Da budem iskren, nisam nikada na kaiseve utrljavao vazelin, samo kremu za kozu koju ujedno koristim i za svoje kozne jakne, i mogu reci da se pokazalo sasvim OK, ali vjerujem da je i ova vazelin opcija ucinkovita. Naravno, kao sto Mario rece, prije ovog tretiranja koze ide OBAVEZNO pranje, tj. vlazno ciscenje.
Он сказал: "Поехали!"
Erdal sprej i mnjeko.
A sta sa narukvicama koje su prosivene belim koncem?
Vazelin je bez boje i mirisa.....vec ga godinama upotrebljavam....
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Bookmarks sajtovi