Ok za vazelin, to je jasno. Ali za druga sredstva, npr. za odrzavanje obuce. Kako namazati kais a da se konac ne ofarba? Ili koristiti neki neutralni tj. bezbojni?
Ok za vazelin, to je jasno. Ali za druga sredstva, npr. za odrzavanje obuce. Kako namazati kais a da se konac ne ofarba? Ili koristiti neki neutralni tj. bezbojni?
Erdel spray koji je spomenio kolega 1, ipak malo za nijansu potamni...onaj koji je na mojoj zadnoj fotki je prozirno bele boje, vise izgleda kao krema....konzistentniji je nego vazelin i moras ga naneti znatno manje....ali ne boja... i njega moras odmah utrljavati i pobrisati. Ja sam svoj kupio u Mercatoru, ali mislim da ga ima i u DM-u....
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
pa može se konac oblijepiti pik trakom.
ako se utrljava može temen postati amnezivan i zaboraviti koje je boje bio prije trljanja.
Poslednja ispravka: jedan (3.10.2015. u 18:51)
Ja koristim Erdal, onaj sa pcelinjim voskom. Mislim da je i Pugo pisao nesto o tom sredstvu, da je dobro za kozu uopste.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Ima ga dostupnog i po nasim prodavnicama..
A ovaj preparat je jedan od daleko najskupljih.....mislim da ga nema kod nas
Erdal koristim, uspešno već nekoliko godina. Kaiš dosta naprskam, ostavim jedno 45 minuta da upije i onda vatom polako obrišem. Kaiš postane obično za klasu mekaniji posle toga i dosta sjajniji, zbog pčelinjeg voska.
Na ovaj način kaiševi ne pucaju kada se koža rasuši, i dosta su prijatniji za nošenje i manje upijaju znoj, zbog nanosa voska.
Toplo preporučujem.
Što je napisao kolega, finansijski efekat je takođe prisutan jer dobri kaiševi nisu ni malo jeftini, pogotovo oni ručno rađeni.
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Pozdrav svima. Vidim da ima vise vrsta Erdala, a sprej koji pominjete nemam, pa me zanima sta od ovih sredstava da koristim? Kais ima beli konac.
Screenshot by Lightshot
Premazao sam Erdalom. Jedino sto je ovde neko napisao da se visak pokupi vatom, apsolutno ne preporucujem. Od vate su mi ostaje "cupice" i zalepile se za kais pa sam morao noktima da ih gulim. Najbolje nekom krpicom.
Poslednja ispravka: RUS (31.10.2015. u 22:07)
Ostale su ti "mucice" jer tvoj Erdal nije na bazi pcelinjeg voska...ili sa dodatkom istog....pa je to radi toga.
Jeste, pise na njemu. U vidu je paste bele boje.
Onda sory, ja sam gledao sliku spreya...taj definitivno nema....
Mozda si trebao pricekati sat vremena pa ga onda prebrisati. Ali u pravu si za vatu...ja sam uvek prebrisao pamucnom krpom....
Bookmarks sajtovi