Koje su prednosti i mane kožnog i kaiša napravljenog od kože reptila?
Prvashodno me zanimaju prednosti i mane, te izdržljivost u svakodnevnoj upotrebi.
Koje su prednosti i mane kožnog i kaiša napravljenog od kože reptila?
Prvashodno me zanimaju prednosti i mane, te izdržljivost u svakodnevnoj upotrebi.
Ne znam kako se drugi reptilski kaisevi pokazuju, ali mogu ti reci da su krokodilski mnogo meksi i udobniji a malo i trajniji od klasicnih kaiseva od telece koze (calfskin).
No time to lose
pa po pravilu malo duže traju ali to nemora značiti je sve zavisi kako je koža štavljena......i treba voditi računa jel obično je sve govedja koža na koju presama nanose oblik zmijske ili krokodilske kože,dakle jeste koža ali ne reptilska.Moj brat i stric su tašnari starog kova tako da sam se nagledao svakakih koža....
^ Poznatiji proizvodjaci kaiseva naglase da li je Croco/Aligator Grain (t.j. koza sa teksturom reptila) ili je stvarno krokodilska. Ja sam mislio na prave kroko kaiseve, renomiranih proizvodjaca ili one koje se dobijaju uz sam sat - npr uz IWC itd.
No time to lose
Po meni, kada je izdržljivost u pitanju, br.1-Raža (znam da nije reptil)
2-Ajkula
Naročito trpe znojenje, što je i prirodno, slana voda im je dom.
A onda reptili......................................1-kože svih vrsta zmija
2-gušteri
3-aligator
4-krokodil
Svakako najviše u upotrebi slede ostale....govedja, jagnjeća, svinjska, itd.
Kod nas skoro nikako. I to što ima u ponudi uglavnom je "škart" koji uspeju da prenesu (previše su krte, lako pucaju).
Ako imaš nekoga ko putuje za Singapur može ti preneti neko parče, samo mora voditi računa da nije "veštak" jer je tako rade da se skoro ne primećuje razlika. Jedan od detalja po kome se prepoznaje original je neravnomerna debljina i mestimična rupičasta oštećenja na koži.
U jučerašnjem postu promaklo mi je da navedem kožu noja kao jednu od kvalitetnijih. Naravno original, štampa NE.
Do ajkule je još teže doći, bar meni.
Poslednja ispravka: DrAgod (23.1.2012. u 15:38) Razlog: ispravka
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Zna li iko link do satja sa kojeg bi se pouzdano mogle naručiti se te vrste kaiševa?
Šta mislite, da li su kaiševi od aligatora idu uz svakodnevni (više sportski) stil ili su isključivo vezani za eleganciju?
Bookmarks sajtovi