Hvala Nebojša i živ bio!
Hvala Nebojša i živ bio!
Bojke,hvala za komentar uz molbu da se (kada ti vreme to dozvoli) aktivnije uključiš u rad ovog foruma.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Hvala Bojke i nastavi sa komentarima jer, ovde je puno ljudi koji vole da čuju i znaju da cene stručno mišljenje! Nego, završavaj mi 156-cu, pa posle kuckaj postove (šalim se malo, bolje polako, al da je dobro ušteluješ)
Pozdrav!
Sinn
Seiko
"...i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare" Štulić
Pozdrav i od mene, ovo su vrlo korisni saveti nama ljubiteljima satova, a posebno imaju na tezini kada se dobiju od cenjenog casovnicara.
Bojke, hvala puno na jako korisnim informacijama, uz želju da nas što češće obraduješ sa nekim stručnim komentarom.
Samo ti nama piši, a što se tiče Mister No-ovog sata završi ga kad stigneš (Mister No, šalim se naravno )
Nadam se da je ovo pravo mesto da trzim savet jer bolje na forumu nisam nasao a internet mi nije pomogao.
Vec neko vreme imam Citizen NP1000-04e Caliber 4166 koji nosim samo na posao.To znaci da ga svakog ponedeljka navijam rucno i uz malo srece i pokreta preko nedelje ne moram ga rucno navijati do petka.Kako sat ima deklarativno 40h rezerve ali nikakav znak kada je navijen dovoljno (vrteo sam krunicu i do 100 puta) ne znam koliko je dovoljno i moze li to ostetiti mehanizam.U skromnom uputstvu to ne pise.
Poznaje li neko malo bolje ovaj mehanizam?
Uglavno je 30-40 puta dovoljno da se sat potpuno navije, kad prethodno nije navijen.
Ovo vazi za vecinu mehanizama.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
pozdrav, vanja, i dobrodosao na forum!
ne mozes "prenaviti" automatski mehanizam jer ima zastitu. medjutim, izbegavaj rucno navijanje automatika jer ono bas ne prija automatskom mehanizmu!
dakle, u ponedeljak, pre nego sto stavis sat, navij ga rucno vrlo malo, samo da krene, i posle ga nosi i pusti da se navije sam.
vise mozes procitati u jednoj staroj temi, evo odavde:
Par pitanja o ručnim satovima i automatskim mehanizmima
jole777 kaže:
Hvala Simo zaista ima smisla.
Bookmarks sajtovi