Imam omegu cal 620,kad ga navijem do kraja ima rezervu 44h,a nasao sam u katalogu mehanizama da mu je rezerva 42h.
Da li je to prenavijanje?
Imam omegu cal 620,kad ga navijem do kraja ima rezervu 44h,a nasao sam u katalogu mehanizama da mu je rezerva 42h.
Da li je to prenavijanje?
Vecina satova ima rezervu vecu nego sto su deklarisani. Bitno je da nema manje
Posto pravim jedan navijac za sat pade mi na pamet tema...razmisljam da je ipak satu, da bi stalno radio, potrebno posvetiti svaki dan paznju, a ukoliko neko ima vise satova potrebna je i veca paznja, pri cemu se paznja odnosi na navijanje kod satova koji se rucno navijaju, i nosenja sata koji je automatski.
Moje pitanje je sledece: Sva vam vise odgovara i sta vise volite, automatske ili satove na rucno navijanje?
Licno meni vise odgovara sat na rucno navijanje, pored toga sto mi ima poseban smek, po meni je i prakticnije naviti sat za manje od pola minuta i on ce raditi, prosek 1.5 - 2 dana.
Pa i meni izgleda prakticnije, ali jos nemam nijedan navijac pa nisam kompetentan za dalju raspravu
Nosio sam i jedne i druge, ali vise volim i lakse mi je da nosim automatik.
Ima navijac neki poseban smek, slazem se, ali mi je nekako lakse da nosim automatik.
Poslednja ispravka: RUS (2.10.2013. u 21:48)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Ako čovek ima više satova - svakako je praktičniji navijač.
Ko ima jedan - onda automatik.
Ali , realno , nije problem ni sa jednim
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Meni to rucno navijanje ima neku draz...navijes ga 2.3 dana si miran,a i uvek mozes da ga dovijes...
next year at this time I'll be a millionaire
Nosim i jedan i drugi ,automatik mnogo cesce ali mi je navijac drazi.
Meni je isto gušt ujutro uz kavu i cigaretu naviti sat. I ako je automatik a ima navijanje navijem ga uvijek ručno ako je stao između dva nošenja.
Automatik ima nešto što ne mogu da opišem, jednostavno zajedno radimo ja dišem a on se navija. A najveću draž mi pravi situacija kada ne nosim sat i on stane, pa onda ga uzmem u ruke malo potresem i onda sekundara krene da radi. Taj trenutak kada sekundara kreće, ne umem da opišem.
Bookmarks sajtovi