Ja sam sve svoje potrebe po pitanju apsolutno tacnog vremena,perpetual kalendara,alarma,dugotrajne punjive baterije,safir stakla,kvalitetnog celika,nocnog osvetljenja i svih vremenskih zona pronasao u citizeny eco-drive jy0020-64e.
1.ne znam sta je na satu bitnije od pokazivanja tacnog vremena.
2.Tacan dan i datum koji se automatski uskladjuju podjednako mi je bitno kao i tacno vreme.
3.U slucaju bolesti mojih najblizih ili mene,alarm je tu da poceti na redovno uzimanje leka.
4.dugotrajna punjiva batrija,sa opcijom power safe funkcije od 2,5 godine totalnog mirovanja sata je imperativ.
5.safir staklo i celik nema potrebe da pisem dalje.
6.saradjujem sa prekookenaskim firmama pa mi je njihovo vreme od vaznosti.
7.elektronsko nocno osvetljenje bez zavisnosti od fizicke luminacije je velika prednost.
8.Dizajn je sportski sto mi odgovara.
Sve ovo gore pomenuto ja nisam pronasao niti na jednom jedinom mehanickom satu.To ne znaci da je mehanicki sat los vec da nema niti jednu jedinu funkciju koj je meni bitna ali to me ne sprecava da ga posedujem ali samo kao modni detalj za jedno vece ili izlazak i moze da traje i 100 godina nema problema ali za svaki dan da se stalno pitam koliko je okasnio ,pozurio,koji je dan i datum kada je bio 30-ti a kada 31- ili koliko jos snage ima da li je 5 sati ili 40 sati preostalo da ga stavljam na ves masinu da ga punim, ne hvala.
Bookmarks sajtovi