Samo pitam(prof.deform.)!Molim!?
Glasnije!
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Reko',SAMO PITAM!!!
Aaa,to.
Nemam ali nabaviću.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Ovo je relativna stvar! 9f su ekstra mehanizmi i sa njima su u klasi samo Eta i Citizen hronometri. Cijenu im određuje i ostatak sata. Ove mehanizme je nemoguće kupiti u slobodnoj prodaji. Klasa ispod njih su Seiko 7c46 i Eta Flatline(Thermoline je faktički podserija Flatline). Dali su bolji ovi skupi od ovih manje skupljih? Recimo da jesu ali ne toliko da bi bili primarna meta pri kupovini. Trebali bi biti izdržljiviji ali to niko ne može garantovati.anbeast:82192 kaže:
Npr.ne postoji garancija na 50g. kod 9f bez obzira na izjavu za 1.servis nakon 50g.,a i ne stavljaju se u radne satove kao što je Tuna nego tu ide 7c.
2.primjer: Eta 251.233 i 251.262 su isti mehanizmi ali 251.233 je HAQ. Garantovano neće duže živjeti 251.233 od 251.262.
Da sumiram. Top kvarcni mehanizmi su vrlo sličnog kvaliteta,pravljeni od metala i mogu da traju,za sada,nepoznato koliko dugo.
Hoče li neko kupiti jedne ili druge,cosc ili ne,zavisi od ukusa ali i od para!
Jednu stvar sam zaboravio navesti.
U prednosti su jednostavniji mehanizmi.
Primjer: Seiko 9F i Citizen A010. Seiko je mnogo jednostavniji mehanizam i kao takav mnogo manje podložan kvarovima.
Uvijek bih izabrao 9F umjesto A010 bez obzira što ima 30 rubina u sebi,a 9F samo 9.
Slazem se ali veliki minus za kvarc satove,iako ih vise volim od mehanike,je taj sto je cena medju automatik satova mnogo realnija.Tako se meni cini,ne znam da l' ces se sloziti.
Neki kvarc modeli bukvalno,ali bukvalno prodaju samo ime.
Za pojedine modele se slažem(Tissot mi pada na pamet).
Ali,isto tako Certina nudi ekstra hronografe u DS Podium Big Size(ETA 251.262 ~400€) i u DS Master(ETA 251.233 cosc ~ 800€). To su za mene super cijene.
Evo kako izgleda ETA 955.112,rastavljena!
Sat je TAGHeuer 2000 star 18god.
Kvar je napravila procurila baterija - sredila je elektriku!
Bookmarks sajtovi