Voleo bih da cujem poredjenje izmedju ove dve vrste satova od nekoga strucnog, posto sam ja generalno laik po tom pitanju.
Imam Nivadin kvarcni sat vec 14 godina, i dan danas radi savrseno, tacan je i savrseno precizan, jedini put kad moram da pomeram vreme je 2 puta godisnje kada se inace pomera vreme za jedan sat.
Baterija traje otprilike godinu i po dana do 2 godine, i to je jedina obaveza koju imam oko njega
U poslednje vreme razmisljam da kupim novi sat, neki kvalitetan naravno, do 300e
Ono sto sam video ovako po Netu je da su automatic satovi najcenjeniji i najskuplji, i ja sam tako razmisljao sve dok nisam saznao da kod ovih satova postoji neizbezna greska u proseku od 5 do 10 sekundi dnevno, nemam iskustva sa ovim satovima, ali na osnovu tog podatka ispada da na mesec dana sat zuri, ili kasni po 1-2 minute, ako ne i vise??
Ovo mi je stvarno nepojmljivo za kvalitetan i pouzdan sat, ako ja trebam svakog meseca da ga pomeram napred ili nazad po minut, dva, jer je netacan.
Tako da ovako laicki, ja bih uvek kupio pre kvarcni sat, jer nikad ne moram da razmisljam, niti sumnjam u njegovu tacnost, a obaveza oko menjanja baterije jednom u dve godine i nije neki problem.
Pa bih voleo da neko strucan objasni koje su prednosti i mane ova dva sistema, i da li sam mozda ja pogresno cuo za tu netacnost kod automatica...
Bookmarks sajtovi