Mani ti čoveka, taj je padobranac... njih ne priznajemo ... TI mi objasni zašto je ETA 2824-2 najizdržljiviji i najsportskiji mehanizam od svih?
Mani ti čoveka, taj je padobranac... njih ne priznajemo ... TI mi objasni zašto je ETA 2824-2 najizdržljiviji i najsportskiji mehanizam od svih?
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Pored Lemanie 187x, ovo je naj naj radni mehanizam na svjet. Nemoj da moram da navodim sve satove u kojima je. Vrh. Ova Miyota je jako dobra ali nije ETA. Odosmo u off a vec ima tema o ova dva mehanizma.
Evo Vam tema o 2824:
ETA 2824 mehanizam
Rado bih se ukljucio u polemisanje....
Nego, razlike na 8203? Ima li razlika izmedju A i B, osim rotora i dekoracija?
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
heh ..............
Mislim B je lepsi ali zar su ga samo ušminkavali
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
Nikola, to što si napisao i dalje nije objašnjenje već izbegavanje odgovora. Molim te da mi obrazložiš zbog čega je ETA 2824-2 naj naj radni mehanizam na svetu i zbog čega ne treba diskutovati o Miyota 8203 kao što si to naveo u prvoj poruci!
d1d
Da, to je praktično jedina razlika... dekoracija, navodno bolje regulisan mehanizam što bi moglo da bude objašnjenje i za veću out-of-the-box preciznost i lakši rotor. U suštini, nema značajnog tehničkog unapređenja mehanizma.
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Prvo dragone ja nisam Nikola, moj nick je nikola0406, ali ne zovem se Nikola. Drugo zasto da ja obrazlazem o tom mehanizmu kada on sam sebe reklamira i potvrdjuje godinama, a mnogo proizvodjaca kucista satova i nalepnica na sljastecim kutijama ga stavlja u svoje top radne satove. Primer je i vrhunski proizvodjac radnih satova Oris.
Citizen Miyota 820x se kao i ETA 2824 proizvodi preko trideset godina, oba mehanizma su predstavljena u približno isto vreme tako da se oba mehanizma reklamiraju i potvrđuju godinama... u stvari, decenijama. No dobro, ja odustajem od diskusije.
U svakom slučaju, stojim iza onog što sam napisao u prvoj poruci ove teme...
Odličan mehanizam, izuzetno pouzdan, ni malo "svilen" i može dosta torture da izdrži. Često je out-of-the-box unutar cosc specifikacija. Rekao bih da nema tu finoću koju pruža jedna eta prilikom navijanja uz pomoć krunice ali generalno, po meni, bolji mehanizam od konkurentnog 2824 i njegovih derivata.
Seiko Green Willard SPB153J1
Seiko 62 MAS Re-Issue SPB149J1 Limited edition
Seiko Panda Chronograph SRQ029J1 Limited edition
Seiko 62 MAS Re-Creations SLA037J1 Limited edition
Seiko KS Hi Beat 5626-7040 Chronometer Automatic
Bookmarks sajtovi