e da i te cene samih mehanizama me bas zanimaju...ja na ebay nasao najskuplji 7750 (ne pise koji grade) za 500$...mislim ako mi u satu stoji mehanizam od 500 dolara onda su ti svajcarci stvarno lopuze i zesce naplacuju ime
e da i te cene samih mehanizama me bas zanimaju...ja na ebay nasao najskuplji 7750 (ne pise koji grade) za 500$...mislim ako mi u satu stoji mehanizam od 500 dolara onda su ti svajcarci stvarno lopuze i zesce naplacuju ime
Milose, cena mehanizma ga u najmanju ruku odredjuje u kojoj je klasi. Ako je neki mehanizam duplo ili vise skuplji od drugog, onda nije korektno stavljati ih u isti "kos".
Ako se oni po karakteristikama i kvalitetu mogu uporediti, onda je jeftiniji daleko bolji upravo zbog cene.
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
ma ok, to stoji, nego ja sam malo napravio off topic ne vezano za to sto ti tvrdis a sa cime se slazem. kazem da ako mehanizam u mom satu kosta 500$, pitam se cime opravdavaju jos dodatnih 5000$ koliko mu iznosi maloprodajna cena...
Pa time valjda,što piše Breitling........
Seiko Green Willard SPB153J1
Seiko 62 MAS Re-Issue SPB149J1 Limited edition
Seiko Panda Chronograph SRQ029J1 Limited edition
Seiko 62 MAS Re-Creations SLA037J1 Limited edition
Seiko KS Hi Beat 5626-7040 Chronometer Automatic
off topic
Pogledajte na Ofrei koliko košta narukvica,kućište,kazaljke + mehanizam(to je relativno zato što može biti i automatik i kvarc) za Omegu SMP !
Cijene su u $ ali se mogu uzeti kao da su u € kada se doda carina,pdv i S&H.
Onda to uporedite sa prodajnom cijenom sata i dobije se zanimljiv rezultat !
Inače,Ofrei nije ničiji zastupnik niti serviser.
off topic
Uh, na Ofrei Omega 1863 meh.je oko 1860usd. To znaci da sam ja dobro i prosao
Pozdrav svima, i izvinjavam se što podižem ovako staru temu, ali uočio sam nešto interesantno na svom Citizenu NY0040 koji ima upravo ovaj Miyota 8203 mehanizam. Naime, radi se o ručnoj promeni dana - uputstvo jasno navodi da se za promenu datuma krunica vrti na levo (suprotno od smera kazaljke na satu), a za promenu dana na desno.
Međutim, kada želim da promenim dan i krenem da vrtim krunicu na desno, posle odprilike 1/4 kruga osetim otpor i vidim da je dan promenjen do pola, i onda otpustim krunicu nazad, a dan se najnormalnije prebaci na naredni!
Pokušao sam da okrenem i pun krug u desno i tada se isto prebacio dan, ali se jasno oseti i čuje KVRC u mehanizmu, što mi se baš i nije dopalo, pogotovu što se dan najnormalnije prebaci i sa polu-pritiskom i otpuštanjem krunice.
Na ovom snimku (iako je Miyota 8205 u pitanju ) se kod prebacivanja dana na 0:21 jasno vidi i čuje kako izgleda kad se dan menja okretanjem krunice za pun krug, isto kao kod mene.
https://youtu.be/uIfD1wkOaTg?t=21
E sad, moje pitanje ovde je upućeno vlasnicima satova sa ovim mehanizmom, a naročito NY0040 - da li ste raspoloženi da proverite kako se dan menja na vašem satu, da li imate ovakve simptome?
Hvala puno!
Pozdrav,
Branko
Ima li smisla da nosim sat na regulaciju, Citizen NY0040 (Miyota 8203) mi kasni konstantnih 15s dnevno (kako se smanjuje rezerva snage i više, do -20s)?
Nemas potrebu jos uvek. Probaj preko noci da ga ostavis na krunici da bude oslonjen, trebalo bi neki sekund da izgubis.
Sve položaje sam probao, i držim ga sa ciferom dole, bilo koji drugi gubi još više.
Bookmarks sajtovi