HADzI DALIBOR kaže:
Prvo da vas pitam:jel' stvarno mislite da je lako napraviti mehanizam koji će proći ovakav test?
Ako mislite,onda se grdno varate!
A i kada ga napravite treba ga pošteno sklopiti i regulisati! Baja iz COSC-a kaže da za test uopšte nije bitno kakva je vrsta mehanizma(manuelni,automatik,turbillion,co-axial) nego kakva je završna obrada i posebno kako je nauljen!!!
Drugo:COSC ne daje pohvale za prolaz na testu - to je bilo prije 1973.god. i zbog toga je i nastao COSC kakav poznajemo danas!
Treće:niko ne prisiljava da se test radi - to je slobodna volja proizvođača!
Četvrto:COSC je standard ISO 3159 i poštuje ga kompletna Švicarska.
Peto:test ne govori da li je mehanizam dobar ili nije,nego samo da li je prošao test ili nije(mada,loš mehanizam ga sigurno neće proći)!
Šesto:Grand Seiko ima manje tolerancije pa ipak nije uticao na COSC tako da čisto sumnjam da će se nešto promijeniti u skorije vrijeme!
Još jedna stvar što se tiče GS-a:9S85 regulišu od -1 do +8s/d,a to je mehanizam koji radi na 36000 vph! Mislim da je stvarno neozbiljno porediti taj i 7S26 u SKX007!
Elem,kada sam kupovao Seatime nije mi bilo važno što je COSC nego to što sam siguran da je u njemu najbolja 2824-2 koju ETA pravi,a tako sam razmišljao i o ML Miros HEQ!
Bookmarks sajtovi