@patek
Oko 3% mehanizama su sertifikovani COSC od ukupne made in swiss proizvodnje.
Sigurno da je procenat mehanizama,koji mogu proći taj test,veći ali ne idu svi na testiranje.
@nikola0406
To bi se isto moglo reći i za Omega 2500 i 3313!
@patek
Oko 3% mehanizama su sertifikovani COSC od ukupne made in swiss proizvodnje.
Sigurno da je procenat mehanizama,koji mogu proći taj test,veći ali ne idu svi na testiranje.
@nikola0406
To bi se isto moglo reći i za Omega 2500 i 3313!
Pa da o tome i pricam. Ne branim ja Omegu niti napadam Breitling, nego COSC
Cosc nije test koji ti govori dali će sat za godinu da se pokvari!
Da ali trebao bi da odrazava kvalitet mehanizma, zar ne, a ne da kalibar ispuni COSC a da se raspadne za dva dana nakon toga. Naravno preuvelicavam malo.
Ne postoji savršen mehanizam -jedni su više,a drugi manje izdržljivi i robusni!
Pogledaj šta i kako COSC testira:http://www.cosc.ch-testiranje nema nikakve veze sa trajanjem mehanizma!
Ne, ma znam, nego se ovde povela prica u smeru kako su kvalitetniji ti mehanizmi koji prodju COSC, pa samo kazem da nisu i da to ne znaci da su ti mehanizmi kvalitetniji od onih koji nemaju taj sertifikat. Ne favorizujem nikog. Samo kazem.
B 01 je relativno nov mehanizam, stvarali su ga nekih 5 godina dok je godinu dana u prodaji, daj mo mu još koju godinu još je to mlad mehanizam da bi ga ceo svet tako kritikovao(moje mišljenje). 70 časovna snaga je malo težak zahvat, nešto napominju da će nastati i B02. Kupovaće ETA mehanizme gde će ih modifikovati u njihovoj novoj fabrici i svi će biti fabrički doterani sa COSC standardima.
Daleko od toga da COSC sertifikat na satu prestavlja najbolji sat sa najpreciznijim mehanizmom, već .....................priča ode u nedogled!
Omega 2500 je zavrsio s djecjim bolestima nastalim ugradnjom co-axiala.To je sada pouzdan mehanizam.Bio je problem s uljima pa sa visokom frekvencijom rada i te stvari su otklonjene.
Tako je jole!
Treba dati svakom šansu za nešto što je novo. Ni jedan mehanizam nije izašao bez ikakve greške, godinama su stvarani, usavšavani, ulepšavani pa tek onda osvajali tržište što je po meni nešto normalno, e sada kupci su izvlačili deblji kraj ali verujem da garancijom proizvoda sve nadomešteno.
Bookmarks sajtovi