Po meni taj sertifikat je za one koji se bas ne razumeju mnogo u mehanicke satove a misle da imaju nesto posebno. Taj sertifikat je odavno zastareo i mnogo normalnih mehanizama je sposobno da bude i bolje od tog njihovog -4 +6 ali zasto da ne uzmu jos koji dinar. Nazalost, ali to je moje misljenje. Eto Speedmaster nije COSC ali sada je +-2sec na DVA dana dali ga nosio ili stajao bilo kako okrenut, Seiko Draganov bivsi SKX007 je +-3s na nekoliko dana, Omega Geneve je +-5,6 sek na dan. Po meni taj sertifikat je lepo imati ako kupujete vintage sat koji ima taj sertifikat, a danas jo po meni to beznacajno. Na primer svi Breitling satovi su COSC, hmmm a video sam mnoge koji su odstupali vise od dozvoljenog, siguran sam da je i kod Omege takav slucaj. Bolje bi proizvodjacima bilo da se skoncentisu da povecaju autonomiju na nekoliko nedelja a ne dana, npr sto Panerai radi, i da se servis odlozi na desetak godina a ne na par godina, sto Omega pokusava sa Co axial. Samo moje misljenje. Pozz
edit by Hadzi Dalibor:
Napravljen split teme:
Panerai Luminor PAM312...,link:http://www.svetsatova.com/forum/show...-mislite/page7
Bookmarks sajtovi