Sat je kupljen nov, onda cu da nastavim da merim da vidim kako se ponasa, a bio bih zahvalan ako mi preporucis gde da odnesem sat na stelovanje(moze i na PM)
Sat je kupljen nov, onda cu da nastavim da merim da vidim kako se ponasa, a bio bih zahvalan ako mi preporucis gde da odnesem sat na stelovanje(moze i na PM)
Samo jedna rec... Kontinuitet...
A koliko je dozvoljeno odstupanje za ovaj mehanizam ?
20 sekundi je puno, ako imas garanciju odnesi ga kod njih? Mada pretpostavljam da si ga kupio u Bomaru, ja njima vise nikad ne bih dao da mi diraju sat.
Inace u mom Steinhartu 2824-2 zuri 10 sekundi dnevno, isto je nov. Kada se mehanizam razradi trebao bi da bude na -+7 sekundi dnevno (Elabore razred izrade).
Kupio sam ga u S&L, imam naravno garanciju, i ja mislim da je previse 20sek, jel da cekam jos posto je proslo mesec dana, a rekli su mi da mora da prodje neki period dok se valjda podmaze(mozda sam i lupio )
Tacno je da mu treba neko vreme da se uhoda, mada mi tih 20 sekundi zvuci previse. Da sam ja na tvom mestu sacekao bih jos mesec dana, pa ako se situacija ne promeni, odneo bih ga na podesavanje.
Tako cu i da uradim ako se nista ne promeni, zahvaljujem na savetima
Ovo su ti podaci za odtupanje tog mehanizma
the Standard grade +-12 do maksimalnih +-30
the Elabore grade +-7 do maksimalnih +-30
the Top grade +-4 do maksimum +-10The Chronometer grade maksimum +-5
Pa onda je moj u dozvoljenim granicama, ako se ne stabilizuje malo odnecu ga kod nekog casovnicara da ga nasteluje, jel moze na PM predlog kod kog ?
Nemoj druže da otvaraš nov sat bez potrebe! Ostavi ga noću na boku sa krunicom na gore i verovatno ćeš iskompenzovati tih dvadesetak sekundi koliko ti sat žuri!
Sinn
Seiko
"...i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare" Štulić
A ja sam ga do sada uglavnom nocu ostavljao na ledjima, probacu i tako da vidim sta ce se desiti, verovatno si u pravu da je bolje ne otvarati, bar ne jos
Bookmarks sajtovi