ma jok, ne ćutim nego sam bio u gradu
svašta nešto Mario ti znaš, nema šta, nisi ti ovde džabe najstariji hehe
ma jok, ne ćutim nego sam bio u gradu
svašta nešto Mario ti znaš, nema šta, nisi ti ovde džabe najstariji hehe
Naravno da ima, male kazaljke pokazuju dan u nedelji i mesec. Leva pokazuje dan, ali nije imenovan već obeležen brojem, a desna pokazuje mesec, takođe obeležen brojem. Ovo nije chronometer.
Ja sam i napisao u prvom postu da me izgled mehanizma podseća na Seiko, ali da me buni jer ima manju rezervu snage, 20 rubina i da je ovo GMT, što se ne slaže sa NH35A i 6R20. Ono što se ne slaže sa kineskim mehanizmima je da navija u oba smera i ima izglea identično kao Seiko, a koliko znam ne postoje Seiko kineski klonovi, zato sam i pitao šta to može biti.
Kako rekoh, ne smatram kineske mehanizme lošim po automatizmu, za mene kao početnika su dovoljno dobri, samo sam hteo da znam šta je u pitanju. A što se tiče hvaljenja time da je unutra Seiko, neka me neko ispravi, ali Breitling koristi ETA mehanizme ali ih imenuje na svoj način.
Moja greska, nisam dobro video sta oznacavaju male kazaljke a i kada si rekao mesec komplikacija pomislio sam na meseceve mene. Bilo kako bilo unutra nije Seiko mehanizam niti je kineska kopija Seiko mehanizma jer nema Seiko mehanizma sa takvim funkcijama i rasporedom kazaljki. Takav Gmt mehanizam Seiko nema a koliko znam nije ni imao pa nema ni kopije. To sto neki delovi mozda lice i sto se navija u oba smera nema veze.
Kada sam rekao da mikro proizvodjaci isticu cinjenicu da imaju Seiko,Eta,Miyota itd.mehanizam ,mislio sam na mikro proizvodjace (Armida, Boschett,Steinhart itd ) a ne na Breitling, Longines... Jedno su veliki igraci a drugo je Ingersoll.
Da zakljucim, mehanizam je kineski a ko je tacno proizvodjac, ne znam. Sinner je nabrojao nekoliko kineskih proizvodjaca pa eto polazne osnove za istrazivanje.
Uzivaj u satu.
Poslednja ispravka: skydrummer (10.3.2017. u 17:23)
Mario, ovaj forum nema admine već jedno dve godine
Kako nema? A ti i ja?
sent from my Gant fashionphone
Ponašao sam koji je mehanizam u pitanju, klon starog Seiko 7009 sa bi-direkcionim navijanjem, samo je nejasno je li Hangzhou 2350, 2521 ili 2540, najverovatnije jedan od ova dva poslednja jer oni imaju dual time, ali sva tri su dostupni ekskluzivno kod PTS Resources.
Ovo je 2350:
Potpuna mutnina kod Koneza, ne zna se ni ko, ni šta, kako ni kada, potpuno odsustvo bilo kakvih inforamcija i kategorizacije...
Bookmarks sajtovi