Pozdrav svima,
Kupio sam pre nekoliko dana Ingersoll Lawrence, izuzetno lep sat, relativno povoljan, dobio sam ga za cenu od 173 Eura.
U pitanju je automatik sa GMT, dan, datum, mesec komplikacijama, 46mm u prečniku, ali sa 20 rubina, 30 sati rezerve, mineralnim staklom i debelom, ali ne baš u potpunoj koži narukvicom.
Sat je stigao sa +30 sekundi dnevno, ali sam uspeo da dobijem oko +0.6 sekundi dnevno, mereno u rasponu od 4 dana i vrlo sam zadovoljan.
Ingersoll ovaj mehanizam zove Caliber 620, ali nema drugih informacija o tome šta bi to moglo biti. Kako kompanija i brend sada imaju kineskog vlasnika, mnogi pretpostavljaju da je u pitanju Seagull, što i jeste slučaj za neke druge modele, ali ovaj Lawrence ne odgovara nijednom Seagull mehanizmu.
Najviše liči na Seiko NH35A, mada ima manje rubina i manju rezervu snage, ali je gotovo identičan. Skidanje krunice je identično kao i NH35A ili 6R20, isti je bridge, ;ak i navija u oba smera, pretpostavljam da ima Seiko magic leaver, ali nigde ne mogu da na]em nikakvu informaciju.
Da li je moguće da Seiko prodaje svoj stariji dizajn ili možda neki kineski clone?
Bookmarks sajtovi