Ne vidim dobro mehanizam, ali sam na internetu našao da su često koristili Valjouxove i Landeronove mehanizme.
Uporedi sa primerkom sa linka: 1960's JAQUET DROZ [Swiss] Vintage Racing Chronograph Watch HW Valjoux Cal. 23 | eBay
Ako zatreba, tu je i link fabrike, pa bi možda i oni mogli da pomognu: Jaquet Droz : Swiss Fine Watchmaking, since 1738 - Jaquet Droz : Swiss Fine Watchmaking, since 1738
Konačno, evo i članka o sličnom satu, koji neće pomoći u identifikaciji, ali možda bude zanimljiv forumašima: Jaquet-Droz Chronograph (Landeron Cal. 189)… | The Watch Spot
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Jedino sto me mnogo muci sto nigde ali bas nigde na mehanizmu ne pise swiss made a ni koliko ima jewels-a... obicno pise recimo... swis made 17 jewels..... a ispod balans tocka stoji broj ili sam naziv proizvodjaca mehanizma... nije Valjoux i nije Landeron sigurno... stvarno sam totalno zbunjen. Na ciferu pise swiss made i slovo T... ne verujem da je neka kopija ili sta ja znam... kazaljke su onako crno plavicaste i sat je sigurno star najmanje 40 godina...kako da ne budem
Bookmarks sajtovi