Velika prednost ovog mhanizma je što o njemu ne moramo da mislimo
On radi,radi...a kad više ne radi-za 10 dolara kupiš novi i on opet radi,radi...
http://www.esslinger.com/miyotacitiz...-movement.aspx
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Hvala na odgovoru,ali gde da ga kupim u Srbiji npr.a ne znam da li mozemo da narucujemo preko ovih e shopova?
Nisam se bavio time ali pretpostavljam da ovlašćeni servis Casio-a može bez problema da naruči (po nešto drugačijoj ceni)
Sigurno ima sajtova sa kojih možeš i lično poručiti.Ako ti baš zatreba-saznaćemo
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Evo mog iskustva... Nestrucnim rukovanjem kod jednog sajdzije, koji nije lepo vratio diht gumu na poklopcu sata, moj sat je prilikom kupanja u moru propustio malo slane vode. Moze te da zamislite sta je bilo sa mehanizmom, u pitanju je ista miyota masina, sav je korodirao za par dana a sat je stao. Odneo sam sat po povratku u ovlasceni servis a covek koji radi tamo mi je reko da ce zamena celokupnog mehanizma malo potrajati i da ce me kostati bez malo kao nov sat probali su da ga ozive zamenivsi mu bateriju i ocistivsi ga... ali nije bilo spasa..
Tadasnja cena sata bila je oko 100 maraka i u pitanju je bio Casio sa lcd displejom svetskog vremena.
Sta sam mogo... kupio sam novi sat
Može li mi neko reći da li zna nešto o kvalitetu i vrednosti mehanizma Sorna Watch, Swiss, EB 8420-74, 17 Jewels. Pretpostavljam da je nezgodan za servisiranje i opravke jer nije čest, inače se sećam da ga je Walter pominjao kad je govorio o Tagu .
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Poštovani članovi foruma!
Već duže vreme dvoumim se koji i kakav sat da kupim? Ono što znam, to je da želim sat sa automatskim mehanizmom a da nije "seiko" ili "svoč" (automatik). Video sam jedan za moj ukus estetski intersantan "tissot" koji košta 39. 000 dinara i u njemu je ugradjen "eta" mehanitam 2824-2, drugi sat koji mi se takođe svideo je ruski "poljot", automatik u kome je mehanizam "vostok" 2416 i košta 38. 500 dinara. Oba časovnika imaju safirno staklo. Prema Vama, poštovani članovi foruma, s obzirom da se o navedenoj "eti" 2824-2 po prilično zna, može li neko da mi kaže kakv je mehanizam spomenuti "vostok" 2416 i da li njegov kvalitet pokriva cenu. Odnos cena kvalitet zanima me i kod "tissota". Unapred hvala!
Platon
2416 je kroz više decenija proveren mehanizam koji je dokazao svoju izdržljivost.
Ako se ograničimo samo na te modele koje si naveo-biraj prema ličnom afinitetu.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Bookmarks sajtovi