rehoh da podelim sa vama jedan jako interesantan link o kvarcnim satovima:
Welcome to Electric Watches! - Electric Watches
rehoh da podelim sa vama jedan jako interesantan link o kvarcnim satovima:
Welcome to Electric Watches! - Electric Watches
ko drugome jamu kopa sam u nju pada
Hvala na linku, jako zanimljiv sajt.
Urban gentry na svom you tube kanalu ima prilog o Bulova Accutron Spaceview satovima. Jedinstveni dizajn u kombinaciji sa električnim mehanizmom čini ove satove vrednim pažnje. Prilog je sjajno urađen.
Većina ovih drugih modela su mi bili potpuno nepoznati...
Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока
Zanimljiv clanak, mada mala ispravka - u pitanju su bas elektricnin satovi, a ne elektronski kvarcni. Razlika je sto je ono sto se sad u elektronici zove "clock" signal generisan na razne dovitljive nacine koji nisu kvarcni oscilator (npr elektromagnetna viljuska), tako da su analogni uredjaji u pitanju.
izmena:
Sto se sajta tice, zasto se meni kada pokusam da ostavin pozitivnu reputaciju pojavi "negativna reputacija zahteva komentar" i nista se ne desi?
Na isto sam i ja naleteo.
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Da malo iskoristim staru temu.
Zanima me nešto više o Hattori VJ32 kvarcnom mehanizmu.Koja su mu tolerantna odstupanja,karakteristike i sl.
Hvala
Tehničke karakteristike za Hattori VJ32 se mogu videti ovde:
https://www.esslinger.com/hattori-ja...-height-4-3mm/
Inače, Hattori su Seikovi kvarčni kalibri, koji rade sa frekvencijom 32.768 Hz na sat i zato, kao i svi drugi u tom rangu, imaju deklarisano mesečno odstupanje +-20 sekundi mesečno. Seiko ih je u početku pravio za svoje firme Lorus i Pulsar a nakon toga je postao tzv. tipski mehanizam, što znači, da ga kupuju i druge kompanije izvan Seiko grupe. Tako se ovi mehanizmi vrlo često mogu naći u Casiu, Jacuques Lemansu, Festini i gomili modnih brendova.
Zbog masovne proizvodnje i jednostavnosti nemaju visoku cenu. Mogu se dobiti do 10 € ali to ne znači, da su slabi. Radi se o pouzdanim i izdržlljivim mehanizmima.
Hvala za info
Još jedna stvar,da li +/-20 sec znači točno toliko ili do 20max?
To je tolerancija greske, odnosno opseg kasnjenja ili zurenja od 20s (opseg sirine 40 sekundi), naravno. Da mogu napraviti sat koji tacno kasni 20 sekundi, lako bi pravili i onaj koji tacno ne kasni 20 sekundi, zar ne?
Zahvaljujem na odgovoru bez obzira što je isti retoričko pitanje.
Bez sarkazma s moje strane.
Bookmarks sajtovi