...Unitas (649x/-1/) je ooodavno otišao u legende. "Mlevenje oraha" je , tako reći, obaveza kod svih ljubitelja i kolekcionara satova. Od standardnih (serijiskih) navijača, teško da ima neki vid konkurencije.
...Unitas (649x/-1/) je ooodavno otišao u legende. "Mlevenje oraha" je , tako reći, obaveza kod svih ljubitelja i kolekcionara satova. Od standardnih (serijiskih) navijača, teško da ima neki vid konkurencije.
Victorinox - real steel with mechanical soul
Da bre, nema jačeg mehanizma, izdržljiviji je i od kvarca.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
De,de,ne pretjeruj...
Hahah, ala se pecaš....
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Izvinjavam se na off-u, ali sta je inhouse navijac?
Mehanizam proizveden od strane odredjenog proizvodjaca od kojeg zelis kupiti sat, a ne narucen, kako to obicno biva, od npr. ETA-e.
Time dobija na cijeni, naravno, postaje ekskluzivni primjerak u moru slicnih... Ali, kad prica dodje do servisa, dijelova... e onda zna biti problema, ukoliko se radi o malom proizvodjacu.
Tu je onda i druga, pola-pola varijanta, dordjeni bazni modeli... npr. ETA bazni sa mnostvom inhouse elemenata itd...
Poslednja ispravka: arch_m (13.11.2014. u 12:57)
WatchHunter, arch_m ti je odgovorio umesto mene, tnx
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Jasno mi je, nedavno sam imala bas takav sat doxa, sa mehanizmom doxa 11 1/2 103, obicno sam sretala doxe sa unitasovom masinom. Nisam znala da je to termin za takve mehanizme, hvala, ta informacija mi je znacajna.
Sama riječ ti govori, unutar kuće
Hadži Dado ima instaliran alarm na reč kvarc u svim njenim pojavnim oblicima
Što se mehanizama tiče 2609 je sjajan mehanizam i za mene posebna emocija - to je prvi mehanizam koji sam uspeo da rastavim, sastavim, uspešno podmažem i regulišem da radi tačno
Što se Poljota tiče, postoji nepisano pravilo - ako radi, radi dobro, a ako nešto ne radi, teško se i popravlja. Nekoliko puta mi se desilo da sam kombinovao 2 mehanizma u jedan koji radi. Skoro mi se desilo da je mehanizam "klackao" u kućištu prilikom navijanja. Razlog - loše obrađena osovina krunice - ima lufta.
Što se tiče "napred-nazad" navijanja, navijam tako. Tako me je deda naučio da navijam njegov Darwill
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Bookmarks sajtovi