Da li neko mozda zna koji se mehanizmi ugradjuju u Rolex-ovim satovima? Odnosno koji mehanizmi idu u koje modele?
Da li neko mozda zna koji se mehanizmi ugradjuju u Rolex-ovim satovima? Odnosno koji mehanizmi idu u koje modele?
Faktički imaju 3 mehanizma:3135 automatik,4130 hronograf i 7040 manuelno navijanje!
Mehanizam 4130-Cosmograph Deytona.
Mehanizam 4160-Yacht Master.
Cellini kolekcija-7040 sa manuelnim navijanjem.
Mehanizam 3135/3132 stavljaju u sve ostale modele.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Odlicni su linkovi. Sve pohvale. Da li su ovo ETA mehanizmi ili su to Rolex-ovi mehanizmi? Mislim pre svega na ova 3 mehanizma: (3135 automatik,4130 hronograf i 7040 manuelno navijanje), koje je naveo Dalibor.
Rolex pravi svoje mehanizme,sve do najsitnijeg srafa je napravljeno u njihovoj fabrici.Do pre par godina je uzimao Zenitov El Primero za Daytonu,ali sada su svi njihovi satovi sa iskljucivo Rolexovim mehanizmima.Dok satove sa Etinim mehanizmima mozes lako da servisiras kod bilo kog boljeg servisera,ne daj Boze da ti bilo sta ode na Rolexu,boli koliko je skupo.
Ovo nisam znao, jel to znaci da Rolex ne ugradjuje u svoje satove ETA mehanizme? Svi mehanizmi u Rolex-ovim satovima su znaci njihova in-house proizvodnja. E to vec znacajno menja moj stav o Rolex-u.
Da! Ne znam kakav stav si do sada ima o Rolex-u,ali to je ipak high end proizvođač satova! E sada,moj stav(i ne samo moj) o Rolex-u je da je preskup(posebno kada se uporedi sa drugim proizvođačima)! Evo 1 primjer:na jednom sajtu sam našao da Rolex mehanizam 3135 košta 1785$,a ETA 2892-2 COSC 495$!!! 4x je skuplji Rolex-vjeruj mi da ne vrijedi te pare!!! Ništa ova ETA nije lošija od Rolex 3135(i ovo nije samo moje mišljenje)!!!
Izvinjavam se E sada je vec jasna stvar. Definitivno je Rolex preskup. Hajde sad Dalibore da te pitam jos nesto: kakav je ovaj Omegin mehanizam Omega 2202. Posebno u odnosu na Rolex-ov. Vidim da ovaj Omegin ima 33 rubina, valjda to nesto znaci..
Bookmarks sajtovi