@ milance. Sa drugim delom bih se slozio, a sa prvim ne bih, i ne znam iz kog dela mog prethodnog posta si to zakljucio. Znaci li to da je dnevno odstupanje jedini faktor koji je bitan? Voleo bih da mi neko da parametre po kojima ocenjuje koji je mehanizam bolji, zaista. Ok, Angel je naveo broj rubina, i frekvenciju. Visa frekvencija rada se primeti i kod hoda sekundare, ali da li to bas toliko opravdava cenu.
Ja uopste nisam opterecen tacnoscu sata. U ta odstupanja gledam samo kada zelim da napisem svoje iskstvo na forumu, jer je mozda nekom bitno. Meni je odstupao nekih 15ak sekundi dnevno. Ovi mehanizmi su jako izdrzljivi, i to je meni bilo bitnije. Robusniji su i od seikovih entry level mehanizama mada prilikom rukovanja deluju malo grubi, tj kod prebacivanja dana i datuma, nije bas tako glatko kao kod ETE i Seika. Ako tome dodam cinjenicu da se ti mehanizmi jako retko kvare, i da su jeftini i za odrzavanje, ja se bez velikog dvoumljenja odlucujem za njih.
ANGEL, moj naredni sat ce najverovatnije biti Laco flieger sa miyotom, kao zamena za Fortis
edit: Da dodam samo i vidjenje naseg uvazenog clana, i casovnicara Watchmag-a po ovom pitanju.
Bookmarks sajtovi