Mislio sam na verziju 42mm, deblje je kuciste....
@Mister No pisem preko fona, mrzelo me da guglam preko njega.
Mislio sam na verziju 42mm, deblje je kuciste....
@Mister No pisem preko fona, mrzelo me da guglam preko njega.
pitanje se tu postavlja sta bi prosecan clan (dakle ne neki casovnicar) iz svog iskustva mogao da kaze o nekom mehanizmu. moze da kaze da li se kvari. to, koliko odstupa, kako je dekorisan, koliko kosta, i koliko lako se navija, mozemo procitati sa zvanicnog sajta proizvodjaca ili sa nekoh drugih sajtova. a posto se odavno zna da se ni jedan ni drugi ne kvare stvar se zakljucuje iz dve perspektive:
1) ako hoceste da vam se isplati svaki ulozen evro kupite miyotu
2) ako ipak, jednostavno, zelite da nosite "swiss made" mehanizam, doplaticete jos 150e nosti ETA-u
Poslednja ispravka: milospinkfloyd (4.2.2012. u 1:27)
Dobar i pravi zakljucak!
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Pa nije sat samo odstupanje....imao sam peticu u vojsci (apropo jeftinih Seiko satova) bio dobar ali nije prošao test izdržljivosti. Evo ga Omega navijač matorog, još uvek vozi, ima 40 godina, bio kod Simovića, ki nov Nije džaba tolika reputacija Švajcaraca. Inače tema nije Seiko čini mi se....
Slažem se da je Mijota dobar mehanizam, ali uz rizik da me ovde kritikuju kad bih morao da biram sat (bez obziran na cenu, npr. da mi poklone) uvek bih izabrao Eta ili još bolje nekakav in house švajcarac.....razloge napisah u prethodnom postu. Kome treba tačnost ima Casio digitronac, nema da brine.
Poslednja ispravka: vlajo (4.2.2012. u 13:55) Razlog: pravopis
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Izmedju ova dva: Miyota 8215 ili ETA 2824 - ja bih uvek izabrao ETA-u. Vise cenim proverenog Svajcarca, i ne bih se tu dvoumio.
^ Super..... A gde su tu licna iskustva ??
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
Pa hajde podeli neka licni iskustva ako ih imas a verujem da ih imas...Ja bi bas voleo da znam jer u tu rubriku mehanizmi se bas ne razumem..
Lajicki gledano kao i kad se dvoumis izmedju dva sata u jednom je eta u drugom miyota ja pre uzeo etu. prostacki onako receno
next year at this time I'll be a millionaire
Ovo moze da stoji samo u slucaju da su satovi sa istom pocetnom cenom, znaci u teoriji. U praksi nema veze.
Laco Flieger 200e nov
Fortis Flieger 500e nov
Posle 5 i 10 godina, za Fortis uzimas veci novac, ali vise si "pukao".
Ko planira da se jednog dana "vadi" na sat,bolje neka u startu kupi Casio , a ostatak oroci kod Milana Zmaja uz neku drugarsku kamatu (15% na godisnjem nivou,bar)
Bookmarks sajtovi