Moj 3313 mora na servis,zapanjio sam se kad sam cuo ali sta cu moram da ga sredim. samo je stao i ni makkac. kazu losa serija
Moj 3313 mora na servis,zapanjio sam se kad sam cuo ali sta cu moram da ga sredim. samo je stao i ni makkac. kazu losa serija
Poslednja ispravka: d1d (4.1.2012. u 11:17) Razlog: nova tema
next year at this time I'll be a millionaire
Ovi mehanizmi i ovaj slucaj zahtevaju novi temu.
Zao mi je sto ti se ovo desilo.
Kazu "losa serija"? Mnogo je prijavljenih slucajeva razlicitih problema sa 3303 i 3313. Cini mi se da je u pitanju nesto mnogo vise od "lose serije", usudjuem se da kazem losa konstrukcija. Zasto to kazem?! Pa ako bi bila u pitanju samo serija, problemi na 3303 bi bili prevazidjeni sa novijim 3313, ali ne. Nastavljaju se muke njihovih vlasnika, iz modela u model, i sve to sa oznakom 33xx.
Milane, kakvi su simptomi kod tvog modela?
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
jednostavno je stao,pa je isao kod ovlascenog servisera koji je rekao da je iz B serije i da mu treba servis. Serviser je ocistio bitne elemente za rad ali pitanje je kad ce da stane. Mehanizam kao da je juce izasao iz fabrike!
Kad sam cuo deprimiran sam bio nekoliko dana,i hteo servis da uradim odmah kad sam saznao,ali prebukirani su!
Nadam se da ce posle servisa rad biti korektan najmanje nekoliko godina....
Moram da napomenem da Milan ima reviziju B a da postoji novija revizija C, kojoj otklonjen problem. Slicno je sa mehanizmom 2500 Co-Axial B vs. C (s tim sto je u tom slucaju i oboren broj otkucaja sa 28800bph na 25200 bph ).
EDIT: Evo Omeginog Tehnickog uputstva! Vrlo zanimljivo stivo, koje i opisuje razlike izmedju revizija.
Poslednja ispravka: vladas (4.1.2012. u 13:31)
No time to lose
Jeste, to je zvanican stav Omege, problem je otklonjen u novijim verzijama.
Nisam sklon da poverujem ali opet, to je moj stav.
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
zato mislim,moje misljenje je da je sad opet ce se otvoriti nova tema kako su udarili toliku cenu a 9300 a vreme mora pokazati njenu pouzdanost u svim uslovima...
moj 33xx prekrsteni pre nedelju dana na Kijanju prvi dan zaostatak 15 minuta eee 15..posle namestanja i mog biranja u koji deo zida da ga zalepim isao je sec dnevno ....stiso se i navikao
Kako u toj korelaciji {vek trajanja-kvarovi} stoji njihov kalibar 3304, varijacija ETA-e 7753?
Nisam imao problem ni sa jednim od ova dva mehanizma Omega 33xx i ETA 7750. Ali ono sto sam procitao mi govori da je ETA 7750 i pouzdanija od pomenutog Omeginog mehanizma.
@tolarbo - ne znam da li si shvatio pitnje? Konkretno - PedjaSD nije mislio na 3313 baziran na Piguet 1285 mehanizmu vec na 3304 baziran na Valjoux 7753 (nazalost - sama Omega je doprinela konfuziji posto je odmah do "problematicnih" 3303 i 3313, baziranih na Piguet dizajnu, postavila totalno drugaciji 3304)
@PedjaSD - koliko znam, radi se o COSC verziji ETA/Valjoux 7753 koje je jos rodirano (Rhodium plating) i nema prijavljenih specificnih problema t.j. ponasa se kao i bilo koji 7753.
No time to lose
Opet iako sat vise nije kod mene cujem da covek ima problema sa satom,kad ukljuci hrono u nekom trenutku stane i hrono stoperica i sama sekundara. Da li je to neki kvar ne znam,ali znam da je majstor odradio C verziju i da je kao casovnicar jako priznat i upravo edukovan od strane Omege. Elem uzecu sat i odneti da vidimo u cemu je problem.
Sve u svemu da izvini Vladas koji obozava Omege ja te Omege vise ne mogu da gledam ocima.
OFF Breitling pozer ide 1 sec dnevno bolji je i od Rolexa i Panerai i svidjalo se to nekome ili ne 7750 odradjen u novoj seriji kao calibar 13 se odlicno pokazuje za sad
Inace ne patim od toga da li je + 20 ili -20 jer kao i kod nas nekom slabije radi srce,a nekome kao recimo meni jako radi pa tako i kod satova gledam.Mozda ispadm glup sto uporedjujem srce i masinu ali ta masina je srce celog sata.
Kelek kad sam ga uzeo nije se mrdao...kad sam mu dao malo odaranja o burinu i treskanje...zurio je u odnosu na B 5 minuta ali to je srce jednog starca koji je proradio elektroshokom..
Srce 3313 c ili b meni dodje isto Omega................
Bookmarks sajtovi