piše ti ispod nemirnice
CUBUS ORIENT CASIO ROMANSON SEIKO PULSAR LORUS
MEEX KENNETH COLE MAREA POLICE
e, ziv bio, watchmaže!
licio mi je odmah na 2824-2, a tako i pise, ali me zbunjuje sto pise da ima 17 rubina, nigde nisam nasao podatak da postoji i u toj verziji?
Poslednja ispravka: sima hrabri (3.6.2011. u 18:52)
jole777 kaže:
Starije verzije ETA 2824 kalibra su se radile u varijantama sa 17, 21 i 25 rubina.
Watch Movements: ETA 2824
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
hvala, dragon!
svasta, upravo sam tamo i gledao, ali ne znam kako sam prevideo bas informaciju koju sam trazio!
jole777 kaže:
Neka te to ne brine. Vise od 17 rubina nije ni potrebno, sve preko toga je samo ukrasavanje..
Poslednja ispravka: tolarbo (4.6.2011. u 0:31)
Simo, pa mehanizam izgleda k'o da je juče napravljen!
Extra!
@tolarbo
Mehanizam će raditi i bez rubina, samo mnogo kraće!
17 rubina je dovoljno za mehanički mehanizam ali ne za svaki!
Na 2824 se vide samo 4 rubina od njih 25!
To na ovom mehanizmu nema veze sa ukrašavanjem(a ne k'o na onom Orientu sa 100 rubina)!
Što se kaže: od viška glava ne boli!
@Dado - da, zaista je kao nov! i ceo sat je odlicno ocuvan, nisam jos stigao da ga uslikam, ali bice danas-sutra, rec je o jednom Kienzle-u za odelce.
@tolabo - znam to, miki, nije me to brinulo, nego me zbunio taj broj jer znam da 2824-2 ima 25 rubina, a nisam znao da su postojale verzije i sa 17 i 21 rubinom. eto, zamalo da umrem glup!
jole777 kaže:
Da bi casovnicar uzivao kada ga popravlja
Da ne budem pogresno shvacen, kada sam rekao da je 17 dovoljno a preko samo ukrasavanje sam mislio na konkretan mehanizam koji je Sima postavio u prvom postu. Naravno da drugi mehanizmi imaju potrebu i za vise rubina.
Bookmarks sajtovi