Poslednja ispravka: d1d (19.12.2011. u 10:48)
Kad smo već "u kancelariji"
The movement in the SBGR051 is nice, but at that price I would probably go with an Omega Aqua Terra with the 8500 movement which is a better movement overall than the one in the SBGR051.
Laičko pitanje: Rolex 3133, da nije lapsus pošto ga nema nigde na listama?
Sa 313 navode: 3130, 3131, 3132 i 3135.
Da ne ispadne da je polemika Seiko vs Poljot.
Poslednja ispravka: Vukas (18.12.2011. u 16:53)
misli se na 3135, bas bezveze greska, ja se uzdao u citat @iwc...sto se tice ukusa i neukusa, ja ne tvrdim nista, samo bih zeleo da oni koji misle da je 9s65 za 2 klase bolji to i obrazloze, pa makar strucnom terminologijom nejasnom nama neznalicama
Prepravio sam naslov.
Nadam se da ću za par dana imati vremena da se uključim u ovu interesantnu temu...
No time to lose
Ma kakav bre Rolex, Seiko je zakon...!
Salu na stranu, cini mi se da ovde vazi ona narodna...
"Svaki ciga svoga konja 'fali..."
Historia est magistra vitae!
Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.
pa i ja isto to mislim, verujem da su oba mehaznima vrhunska i da nije jedan nije 2 klase ispred onog drugog. a da li ce neko kupiti submariner ili grand seiko stvar je licnog izbora i finansiskih sredstava...
Onako laicki, koji su kriterijumi za poredjenje mehanizama? Pogotovo ako su blizu po slozenosti, po ekskluzivnosti (racunam da se ona ogleda u broju primeraka), tacnosti, pouzdanosti (?!).... Mislim, postoji li nesto sto se na kraju ne svede na licne preferencije? Buni me i poredjenje npr. ETE i Myiote ili Seika u istom cenovnom rangu. Teme koje se ticu ovih poredjenja uglavnom su zavrsile u corsokaku. Trazim prosvetlljenje....
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Za mene je bolji 9S65 iz 2 razloga:
1. Veća rezerve snage:72h naspram 50h u korist GS
2. Rotor sa kugličnim ležajevima kod GS - što kod Rolexa nije slučaj!
Prvi razlog i nije toliko bitan ali drugi ipak jeste!
9S će vjerovatno raditi 10-tak godina bez servisa i bez problema dok 3135 za 3-5 god. mora na servis jer se inače zbog nedostatka ulja potroši osovina rotora.
Slika od 3135 posle 7 godina rada bez servisa:
Bookmarks sajtovi