Ako dobro vidim radi se o 1601 sa takozvanim prekinutim ciferom Bravo za satove
Ako dobro vidim radi se o 1601 sa takozvanim prekinutim ciferom Bravo za satove
I ja zbog te "jednostvnosti" i dovodjenja svakog dela sata do savrsenstva , jako volim i postujem rolex. Mnogi zameraju Rolexu da nema neke inovacije i revolucionarna resenja (a kroz istoriju imaju nebrojano patenata...) zadnjih godina , ali zato su sve doveli prakticno do savrsensta. Retko koji proizvodjac moze da se time pohvali.
najjednostavnija resenja su obicno i najbolja i u praksi se najbolje pokazu i najpouzdanija su u radu.nije uvek tako ali uglavnom jeste.mislim da neki na silu idu sa nekim inovacijama vise radi reklame a u praksi se pokazu dosta lose.ja sam uvek za proverenu varijantu.da bi se doslo do neke inovacije potrebne su godine nekad i decenije a neki vole za svaku sezonu da izbace nesto revolucionarno.to jednostavno nije moguce ne ide to tako.
Evo ovako treba napomenuti da u principu 5 godina traje proces konstrukcije test faze i ponasanje jednog mehanizma na satu , u ovih 5 godina sat prolazi kroz razlicite testove i niko od musterija nije pokusni kunic greske se uvek desavaju ,jer ko radi taj i gresi .
Simke a sta je bilo sa prvim serijama co-axala (omeginim)? Navodno su tek modifikovani co -axali bili tip top? Naravno ja sam ovo nacuo , ne tvrdim da je tako I da ne bude zabune omega mi je omiljeni brend
Ovako jedan od legeni i covek koji je jedini na svetu umeo da napravi sat od pocetka do kraja veliki Georg Daniels je napravio 70 godina co axial mehanizam , dugo godina je pokusavao da ubedi svajcarce da je to buducnost nove tehnologije satova ali uzalud tek pre nekoliko godina je co axila postao prosiren i cenjen Omega je pocela 1999 sa proizvodnjom doticnog . Imao sam jednu omegu sa takvim mehanizmom dodouse nisam je otvarao jer je imala garanciju i nije bilo potrebe jer je radila ko luda . Za neke velike probleme nisam dosad cuo
Hteo sam da stavim jednu lepu sliku sa co axialom ali nesto neide
Bookmarks sajtovi