Oduvek su me privlacili ovi mehanizmi, pa otuda i ideja da u ovoj temi postavljamo fotografije ovih mehanizama sa pratecim kracim opisom istih.
Oduvek su me privlacili ovi mehanizmi, pa otuda i ideja da u ovoj temi postavljamo fotografije ovih mehanizama sa pratecim kracim opisom istih.
Ajde Milane docaraj nam.
Prvo ti pa cu ja a moze i Igi,najbolje cuvamo za kraj
To je bre opasno, mož eksplodira.
Dosla plavusa kod casovnicara da promeni bateriju. On ljubazno odgovara
da je to sat na navijanje.
Plavusa izlazi iz radnje i poce navijati "Aleeeee-aleeeee, aleeeeee-aleeeeee..."
vi imate drugacije mehanizme jeste da su na 36 000 vibracija ali...ovaj moj ima dodatak neki..na je tezi za opis
sali na stranu....ne znam da li vasi obicni imaju power reserve...mislim da ne,pa gledam nosim ga od jutros nisam dva dana i sporo se nekako puni!!!!!!
)) ali stvarno ocekiva sam da ce prilikom brzoh hoda od kuce-prodavnice-kuce da se napuni a ono nista...
(dobar opis a)
Poslednja ispravka: milan zmaj (14.9.2011. u 10:08)
next year at this time I'll be a millionaire
Zapocecu sa nekoliko mehanizama sa kojima sam imao prilike da se susretnem. Prvi je Zenith El Primero 3019 chronograph. Ovaj automatski chronograph je nastao 1969. godine. Mehanizam sadrzi 31 rubin, broj otkucaja je 36000 po satu. Ugradjivan je u stare Zenith-ove chronograph-e 70-tih i 80tih godina, i razlicite druge brendove, kao sto su Movado, Ebel, Rolex (Daytona).
vezba stvara majstora
Zenith 408 (Movado 408)
Features
automatic
sweep second
date: quickset
Data
11.25''', Dm= 25.3mm
H= 4.25mm
28 jewels
f = 36000 A/h
power reserve 40h
link : bidfun-db Archive: Watch Movements: Zenith 408 (Movado 408)
ali to nije El Primero
next year at this time I'll be a millionaire
Sledeci mehanizam koji bih prestavio je calibre AS 1687/1688. Inace ovaj mehanizam je plod zajednicke saradnje nekoliko firmi: Doxa, Eberhard, Favre-Leuba, Girard-Perregaux, and Zodiac.
Tema zasluzuje da je malo ozivimo Jel imao neko nekada ETU od 5Hz?
Prava je steta sto su retki, ja bar nikada nisam ni na oglasu video da neko prodaje hi-beat Eticu.
Mido Commander Chronometer (ETA 2837 / 5 Hz) - YouTube
Poslednja ispravka: Vladan Stevanovic (15.5.2012. u 23:50)
Seiko 9S85 / 9S85A => 9S Mechanical | Grand Seiko | SEIKO WATCH CORPORATION
Nije pomenuti Seiko u pitanju, ali je video klip impresivan i vredi ga pogledati:
Bookmarks sajtovi